Warning: simplexml_load_file(https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=5DZqBU0sS64&format=xml): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "https://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=5DZqBU0sS64&format=xml" in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 289 Українська пісня в ефірі росТБ викликала шквал емоцій у мережі (відео)

Українська пісня в ефірі росТБ викликала шквал емоцій у мережі (відео)

 Обозреватель

Співачка Рената Штіфель викликала ажіотаж у мережі виконанням пісні "Пісня про рушник" в ефірі російського шоу "Голос" на Першому каналі. За кілька діб відео її виступу зібрало майже 400 тисяч переглядів на YouTube і понад шість тисяч лайків. Штіфель зуміла повернути чотири суддівських крісла з чотирьох.

no video parsed

Також під відео з'явилася маса захоплених коментарів від росіян:

"Яка ж красива мова, виконання зачаровує, прекрасне, як і сама Рената", "Чудова дівчинка!!! Співає в саме серце. Підкорила скромністю, ніжністю та талантом!", "Одна з найкрасивіших українських пісень. А як виконано! Молодець!", "Чудово почути українську мову на російському "Голосі". Та й пісня гарна, видно, що з душею проспівано. Успіхів Ренаті!", "Божественно заспівала. Україна чудова країна, де живуть гарні і добрі люди", — написали в мережі.

Вперше пісня прозвучала у фільмі "Літа молодії" 1958 року у виконанні Олександра Таранця.

Пісня про рушник — твір Андрія Малишка, сповідь-спогад ліричного героя, у якій матір дарує синові рушник, вишитий як символ життєвоï дороги. Рушник пов'язаний із життєвою долею ліричного героя і з образом його матері. Цей образ — символ чистоти і любові, матері-берегині, яка дала життя, формувала почуття, творила людину. Ліричний герой поезіï з великою теплотою згадує свою матір.

Композитор Платон Майборода написав музику до даного твору.

Виконавців твору була велика кількість, зокрема Квітка Цісик, Дмитро Гнатюк, Олександр Таранець, Ярослав Євдокимов, Рашид Бейбутов, Бернард Ладиш, гурт Чарівна, Ірина Сказіна, Дмитро Яремчук, Олександр Малінін та інші. Еталонним виконанням "Пісні про рушник" фахівці вважають виконання Квітки Цісик.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення