В Україні випробували на міцність новий БТР (відео)

Харківське конструкторське бюро машинобудування імені О.О. Морозова (ХКБМ) успішно провело випробування міцності корпусу для бронетранспортера БТР-4Е.

З цією метою на одному з полігонів були організовані стрільби, повідомила напередодні прес-служба Укроборонпрому.

Об'єктом випробувань стали зварні з'єднання корпусу партії з трьох корпусів, виготовлених на Лозівському ковальсько-механічному заводі з броньованої сталі марки 71 і поставлених на ХКБМ наприкінці 2019 року. Випробування проходили два типи з’єднання – зі зміцнюючою наплавкою та підкладкою з броньової сталі та без нанесення цієї наплавки. Обстріл виконувався бронебійно-запалювальними кулями Б-32 калібру з кулемета.

У підсумку обидва типи з'єднань (з наплавкою та без наплавки) витримали обстріл кулями і не були пробиті. Таким чином, випробування підтвердили, що корпус БТР-4Е відповідає всім технологічним вимогам в частині кулестійкості зварних з'єднань. Корпуси виявилися придатні для виготовлення наступної партії бронетранспортерів.

БТР-4 - це одна з найбільш серійних бойових машин, успішно використовується українськими військовими на Донбасі з 2014 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення