Жорстоку бійку хижаків, що на межі зникнення, зняли на відео

Протистояння вимираючих хижаків зняли на відео в ПАР. Відповідний ролик з'явився на YouTube-каналі Kruger National Park.

На кадрах, знятих працівниками південноафриканського національного парку Крюгера, відображена бійка гієн і гіеновідних собак. Останні є зникаючим видом. У дикій природі їх залишилося приблизно 1,4 тисячі особин.

Існує думка, нібито гієни краду здобич у інших хижаків, але насправді більшу частину улову гієн крадуть леви. Гієни належать до родини кішкоподібних.

Наприклад, плямисті гієни живуть кланами, в яких панує сувора ієрархія. Головною в зграї вважається альфа самка і інші самки, за ними йде альфа самець і інші самці. Тільки один вид гієн не утворює зграй – смугаста гієна. Члени однієї зграї завжди дбають про поранених родичів і приносять їм їжу. Гієни прекрасно приручаються і стають відданими як собаки. Дитинчата гієн народжуються з повністю сформованими зубами. Малюки, народжені від альфа-самки, мають такий же високий статус, як і їх мати. Щелепи гієни одні з найсильніших у світі ссавців, їх тиск може досягати 70 кг/см².

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення