​АТОшник, який зґвалтував школярку, чекає повного виправдання (відео)

Два роки умовно та три тисячі гривень моральної компенсації за зґвалтуваня неповнолітньої. Пом'якшувальною обставиною суддя визначив, зокрема, службу ґвалтівника в зоні АТО. Ця справа пройшла розгляд в Апеляційному суді, і повертається знову в Іванківський районний суд, котрий вже двічі визнавав Миколу Васяновича винним і карав умовним терміном.

​АТОшник, який зґвалтував школярку, чекає повного виправдання (відео)

Засідання суду. Ґвалтівник сміється

Постраждала з матір’ю прийшли на засідання першими. «Ніякої ціни немає за те, що він зробив. Прощення нема і не буде», - каже матір постраждалої Надія Білько.

Обвинувачений Микола Васянович – у супроводі адвоката, зосереджений і мовчазний. Винуватим себе не визнає і просто каже: «Без коментарів».

Засідання проходить в закритому режимі через деталі злочину: подробиці можуть шокувати і травмувати суспільство.

Натомість Діана, жертва кривдника, погоджується на відверте інтерв'ю «Надзвичайним новинам». Щоправда, з умовою не показувати її обличчя.

«Він мене завалив, і я почала від нього тікати. Я втекла, він мене наздогнав і почав затягувати в кущі. Я від нього відштовхувалася, кусала його, все в мене менше сил, я не змогла відштовхнутися», - згадує Діана.

Після зґвалтування ще цнотливої школярки АТОшник просто заснув у військовій частині.

Позиція кривдника

Усі звинувачення рідних і самої постраждалої Микола Васянович заперечує з самого почтку.

«Якщо навіть вона мене побачить – я вам передаю привіт. Нехай мати, якщо вона хоче грошей, ось їй дуля», - заявив Васянович.

І тепер позиція обвинуваченого – така сама. Його адвокат каже: в майбутньому вони чекають навіть повного виправдання.

«Я не оскаржував вирок з питань невинуватості. Ну, допустив помилку – погано поступив щодо клієнта, і зараз можу просити повернути на новий судовий розгляд», - стверджує адвокат Ігор Журбенко.

І хоча спочатку Васянович тікав від камери журналістів, після судового засідання, зрештою, зупиняється. І вкотре наголошує: школярку не ґвалтував і бажає, аби його повністю виправдали.

Матір Васяновича Тетяна вторить: «Мій син на це не здатний».

Травми жертви жінка інтерпретує по-своєму: «Одна тріщинка – це можна піти й по-великому сходити, буде тріщинка. А якщо ще й геморой… А ще можна впасти… Зґвалтування там не було».

Апеляція скасувала попереднє рішення суду

На оголошення вироку журналістів пускають у судову залу. Апеляція скасовує попереднє рішення Іванківського судді Олексія Гончарука.

«Вирок Іванківського районного суду від 10 червня 16 року, ухвалений відносно Васяновича, скасувати. Призначити новий розгляд кримінального провадження», - оголосила суддя Апеляційного суду Київської області Вероніка Зіміна.

На оголошенні вироку Васянович ледь не сміється. І це після слів на його адресу про те, що він - «тварина»

Постраждала сторона це рішення вважає маленькою перемогою: страх, котрим родина жила останні місяці, тепер може завершитися покаранням для кривдника їхньої дочки.

«У страху, ви знаєте, щодня погано спиш. Я засну спокійно, коли він сяде», - каже матір Надія Білько.

Діана ж у свою чергу каже: «Це не справедливо, він має понести покарання те, що він зробив зі мною».

Після апеляції справу знову розглядатиме той самий Іванківський районний суд, котрий вже двічі визнавав Миколу Васяновича винним у задоволені статевої пристасті неприроднім способом і карав умовним терміном. Який вироку буде цього разу – «Надзвичайні новини» простежать.

Про те, чому насправді ґвалтівник не боїться кари і хто за ним стоїть, читайте в матеріалі «Надзвичайних новин» Зґвалтувати безкарно: чи сяде за ґрати насильник-воїн АТО?.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення