​Інфекційні епідемії: від кашлюка померла двохмісячна дитина (відео)

Українцям час готуватися до інфекційних епідемій, і усе через відсутність вакцинації.

​Інфекційні епідемії: від кашлюка померла двохмісячна дитина (відео)

На Львівщині вже пожинають плоди зволікання ін’єкціями чиновниками та, чого гріха таїти, й самими ж батьками. Як тільки людей сколихнув випадок правцю у Жовкві – тепер маємо засилля кашлюку.

Три тижні тому малюк, якому немає й півроку, ледь не помер – на нього напав страшний кашлюк.

«Дитина лежала, синя. Я взяла на руки, але він не рухався і звуків взагалі не видавав. Я його нахилила, почала по спинці бити. Він почав кашляти дуже сильно, задихатися», - розповідає матір хворого малюка.

Хвороба ця хоч і дитяча, але тепер валить з ніг ще й дорослих. На Львівщині вона підкошує цілими родинами, і вже навіть є один летальний випадок – померла двохмісячна дитина.

«Поступають, як правило, у важкій формі з типовими нападами кашлю, які закінчуються блювотою з підняттям температури», - розповідає головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко.

Такої кількості хворих на кашлюк медики не пам'ятають. І хоча про справжню епідемію поки не говорять, зазначають дві причини спалаху захворювання: свідому відмову від профілактичної вакцинації і головне – дефіцит рятівних ін’єкцій.

«Батьки звичайно написали багато відмов, але й недостатнім було й забезпечення вакциною у 2015 році», - визнає головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко.

Зараз сироватка нарешті з’явилася у поліклініках, тому тепер уся відповідальність за профілактику кашлюку – тільки на батьках. А лікарі зі свого боку попереджають: якщо вакцинофобія серед українців прогресуватиме і надалі, не за горами ще й засилля дифтерії або туберкульозу.

Раніше «Надзвичайні новини» повідомляли, що програма імунопрофілактики населення на 2009-2015 роки провалена на 85%.

Про те, як Україна опинилась у червоній зоні епідеміологічного ризику, і чому вже зовсім скоро у нас можуть початися масові інфекційні недуги, читайте в матеріалі «Вакцинація по-українськи: в жодній лікарні немає вакцини від туберкульозу (відео)».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення