Комунальники Кличка заплатили 24 мільйони за прибирання під’їздів фірмі, замість якої прибирають самі – поліція

 Наші гроші

Поліція спільно з прокуратурою розслідує фінансові махінації двох комунальних компаній Києва і їх підрядника ТОВ «Комун-сервіс», яких підозрюють у проведенні договірних торгів щодо прибирання під’їздів на загальну суму 24 млн грн., причому роботи виконують самі комунальники.

Комунальники Кличка заплатили 24 мільйони за прибирання під’їздів фірмі, замість якої прибирають самі – поліція

У січні 2018 р. КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району Києва» замовила «Комун-сервіс» прибирання під’їздів, сходових площадок і маршів в житлових будинках свого району з 1 січня по 31 грудня 2018 р. за 12,15 млн грн. На торгах єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Агора груп», яке запропонувало більшу суму – 12,52 млн грн.

Слідство встановило, що в договір про прибирання під’їздів були внесені якісь зміни в частині обсягу виконання робіт, але ціна за договором не змінилася. Зміни на сервісі «Prozorro» опубліковані не були, через що у слідства досі немає можливості встановити реальний обсяг робіт, який був передбачений угодою.

Правоохоронці також встановили, що на балансі «Комун-сервісу» є тільки орендована адмінбудівля площею 59 кв м на Великій Васильківській, 69. Інформації про інші приміщення, склади, машини і механізмах в документації «Комун-сервіс» не виявлено. Також не підтвердилися трудові відносини між фірмою та особами, які нібито повинні надавати послуги з прибирання (350 осіб).

Крім того, під час проведення вибіркової перевірки будинків, вказаних в адресному переліку договору, було встановлено, що прибирання в під’їздах проводять не співробітники переможця торгів, а працівники комунальної керуючої компанії.

На думку слідства, посадовці КП з Дніпровського район у змові з підконтрольним їм ТОВ «Комун-сервіс» заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 12 млн грн.

Слідство також з’ясувало, що аналогічна схема з застосуванням «Комун-Сервіс» була реалізована і КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району Києва» на суму 11,94 млн грн. Видання з’ясувало, що на цьому тендері єдиним конкурентом «Комун-Сервіс» теж був «Агора груп», яке, на думку правоохоронців, теж підконтрольне комунальникам.

ТОВ «Комун-сервіс» зареєстровано у 2005 році. З грудня 2017 року компанією керує Вікторія Сергійчук. Вона також очолює ОСББ «Подільський». Володіють фірмою Павло Комаров і Віктор Лісецький. Причому, останній в 2016 році подавав декларацію як начальник транспортного відділу КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району Києва».

Керівником та засновником ТОВ «Агора груп» є Юрій Бойко.КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району Києва» керує Сергій Прогнюк. Т.в.о. керівника КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району Києва» є Сергій Лавриненко. Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА очолює Дмитро Науменко. Сферу ЖКГ в Києві курує заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Від Редакції:

Згідно з даними системи «Прозорро», «Комун-Сервіс» почало отримувати замовлення з кінця 2017 року. З того часу виграло 5 тендерів на 28,60 млн грн. Усі вони були організовані двома київськими комунальними компаніями, яких правоохоронці підозрюють у привласненні бюджетних коштів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення