Лікарі б'ють на сполох: українців масово підсаджують на дешеві наркотики (відео)

​Поряд із будівлями Адміністрації Президента, уряду та парламенту наркоділки розповсюджують рекламу синтетичних наркотиків. Не оминають навіть спортивні майданчики та дитсадки. Авто-квести по схованках дурману наркомафія влаштовує просто на вулицях міст.

Лікарі б'ють на сполох: українців масово підсаджують на дешеві наркотики (відео)

Як підсідають на «солі»

До наркотичних солей Вам може бути байдуже, допоки особисто не доведеться стикнутися з ними. Хімічна ломка змушує соляного наркомана заробляти на нову дозу навіть зухвалим криміналом просто серед білого дня. А слабку особистість «наркотична сіль» вкінець зламує, і з кожним новим приходом підштовхує все ближче до прірви.

«Солі» – так називають хімічно-виготовлений дурман, сильніший за героїн. Суто побутову назву наркотик отримав через те, що ним покривають кристали звичайної солі для ванн і саме під таким виглядом продають повсюди.

«Сіль для ванн, яка важко розчинна, на яку наносяться розпилювачем ті чи інші наркотичні та хімічні речовини», - пояснює нарколог Владислав Сова.

Наркологи твердять: через своє хімічне походження «солі» шкідливіші за героїн. З першої ж спроби здорова людина стає поламаною лялькою.

Владислав Сова пояснює, що людина зовні виглядає неадекватно: «З розширеними зіницями, з поплутаною промовою. Людина спітніла, рухлива, гіперреактивна, тобто всі рухи наче у ляльки, яка зламана, яка різко рухається».

Колишній наркоман В'ячеслав розповідає, що людина в стані ейфорії вважає себе всемогутньою: «Може зробити крок з даху, вважаючи, що може літати. Також вживання може супроводжуватися, через деякий час, панічним страхом – людина починає боятися всього, у неї починається манія переслідування, шизофренія, безсоння. І це все від одного разу вживання».

Наркомафія підкралася впритул до центру української еліти

Відкрита щоденна пропаганда наркотиків – просто під носом перших осіб держави і під ногами мільйонів пасажирів столичної підземки. Кияни побачили листівки із номерами телефонів дилерів фактично в кварталі ЦВК, майже біля Печерського суду, Верховної Ради, Кабінету міністрів, Адміністрації президента, поруч із метро «Дружби народів».

Печерських мешканців вражає зухвалість наркомафії і сліпота поліції. Для прозріння копів люди знімають результати бездіяльності правоохоронців на відео і викладають на загальний розсуд.

До боротьби з соляною наркомафією долучаються правозахисники. Їхні двори також засипані «соляною» нарко-рекламою.

Під дією міксів стають людожерами

Тим, що в Україні викликало резонанс, на Заході вже нікого не здивуєш. Там, солі, вже давно отримали звання дешевого божевілля або диявольського наркотику. Тож для поліції не стало дивним брутальне вбивство сімейної пари 19-річним студентом та спортсменом Остіном Гарольфом.

Хлопця спіймали якраз в той момент, коли він об’їдав обличчя жертви. Шериф підтвердив, що саме під дією синтетичних наркотиків або солей люди вірять в свою суперсилу і просто атакують свою жертву, вигризаючи шматки її плоті.

Експеримент журналістів: купити наркотики може будь-хто

«Надзвичайні Новини» провели власне розслідування. За номером на наркофлаєрі отримали номер інтернет-рахунку.

Про надходження плати за дозу наркоділок сповіщає спеціального кур’єра, який ховає її та скидує клієнту SMS з координатами «закладки». І навіть попереджає про можливу смерть: «Можеш курити, нюхати можеш. Тільки трохи, бо можна і ласти склеїти».

У влади «все під контролем»

Борці з наркомафією кажуть, що від влади – жодних результатів.

«Я написав в Департамент кіберполіції. Мені відповіли, що у них немає законних підстав, щоб закрити сайти, де продають наркотики. Написав в Департамент по боротьбі з наркозлочинністю, мені так само відповіли, що знають, в курсі, все контролюють», - розповідає лікар-психолог Павло Казар’ян.

У миколаївській прокуратурі теж все під контролем: проти своїх же співробітників та копів, які раніше звільнили гастролерів-наркодилерів, йде розслідування.

Щедрими обіцянками годують і у столиці. У Головному департаменті по боротьбі з наркозлочинністю гарантують посадити всіх наркобаронів.

«Будуть встановлюватися факти, винні особи, канали постачання, та особи будуть притягуватися до відповідальності», - пообіцяв начальник Департаменту протидії наркозлочинності Василь Мельничук.

А у Головному відділенні СБУ і бачити не хочуть «соляних» трафіків.

«Взяв просто листівочку зранку (з рекламою наркотиків, - Ред.) і повісив її в управлінні СБУ, аби вони якось відреагували. А вони зняли цю листівочку і викинули у смітник», - розповів правозахисник Андрій Чудовський.

Українські судді, схоже, відкрито підтримують наркомафію.

Всередині квітня у центрі столиці привселюдно затримали кримінального авторитета Володарського. Наркобарон «Вальдемар» прийшов в елітний ресторан з хабарем для копів у чотириста тисяч гривень, а пішов без грошей і у кайданках.

Однак за місяць судді звільнили авторитета з-під варти, взявши з нього у півтора рази більше грошей, аніж той пропонував поліції. І наркореклама знов летить по всіх містах і селах.

Психолог Павло Казар’ян рятує залежних від дурману вже понад двадцять років. Каже, час рятувати країну: наркомафія проникла у всі її органи.

«Я написав масу листів в різні інстанції. І всі ці інстанції відповіли приблизно одне й те саме: ми нічим не можемо вам допомогти», - підсумовує результат лікар.

Нагадаємо, раніше «Надзвичайні новини» вже писали про те, що торгівля синтетичними наркотиками вийшла з підпілля практично на легальний рівень. Про те, чому торгівлю синтетичними наркотиками не спинити, читайте в матеріалі «Соляна наркомафія в Україні розростається, поліція бездіє (відео)».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення