Топ-чиновники про сайт НАЗК: матюки, сміх і саботаж (фото)

Саботаж, в якому неможливо знайти крайнього, або прихований тест на психологічну та стресову стійкість.

Топ-чиновники про сайт НАЗК: матюки, сміх і саботаж (фото)

Чиновники, які намагаються зареєструвати декларації на сайті НАЗК, вкрай обурені роботою системи. Поки відомство заявляє, що «веб-сайт працює нестабільно через велику кількість запитів», тим часом на екрані сайту з’являються зображення черепа із дописом «внутрішня помилка сервера» і зникають дані у вже поданих та начебто збережених деклараціях.

«Е-декларування. За 5 днів до фінішу – лише 2 співробітника НАЗК подали декларації. Сайт постійно «висить», у декларантів виникають тисячі технічних запитань. Зворотна реакція відсутня – техпідтримка мовчить, проблеми з поданням декларацій не вирішуються. Може в тому й проблема, що співробітники НАЗК досі не спробували самостійно подати е-декларації?», - пише на своїй сторінці у Facebook Олексій Кочармін, завідувач секретаріату фракції Радикальної партії, колишній співробітник органів прокуратури Криму.

Безліч користувачів Facebook переконані: те, що відбувається, є відвертим саботажем. Адже є ті, хто зацікавлені, щоб не тільки ця система не запрацювала, а й дискредитувати саму ідею декларування в непрацюючій системі. А крайнього – просто не знайти.

Крім того, що сайт не працює, а проблем із поданням документів все більшає, чиновники піднімають питання захищеності даних. Друге, і надзвичайно важливе питання: скільки грошей заплатили за написання сайту, який не працює?

У коментарі «Надзвичайним новинам» голова Обухівської РДА Олександр Туренко пояснив, що вже вже близько двох тижнів намагається заповнити декларацію, і протягом цього часу періодично з'являються проблеми. Або зовсім неможливо зайти на сайт НАЗК, або не зберігаються дані, або система не дозволяє зайти з іншого комп'ютера, а тільки з одного. При цьому жодного зв'язку з техпідтримкою немає.

«Вчора вночі вкотре зайшов на сайт. З’явилася заставка – череп з кістками. Перші дві думки: або невдалий жарт розробника, або сайт хтось зламав. Тоді постає питання: а як же захист інформації, про який всі говорили?», - каже Туренко.

При тому, що залишилося п'ять днів, частина інформації, заповнена головою РДА і збережена до цього, просто зникла. «Наприклад, після заповнення даних на земельну ділянку і їх збереження вам приходить лист-підтвердження, що все успішно збережено. Але при перевірці на наступний день з'ясовується, що зникли кадастрові номери. З огляду на те, що ви працюєте на державній службі, ви перевантажені, тому що в адміністрації некомплект штату, після роботи у вільний час ви намагаєтеся заповнити декларацію... Але не виходить не з власної вини, а з вини тих, хто створював цей сайт», - резюмує Туренко.

На тлі численних скарг НАЗК спробувало виправдатись: мовляв, сайт відомства працює нестабільно через велику кількість запитів.

«Лише протягом останньої доби системою було зафіксовано 3,8 млн запитів. На сьогодні кількість запитів на годину складає понад 200 тисяч. На даний момент проводяться роботи з розширенню пропускної здатності фізичних каналів зв’язку та збільшення обчислювальної потужності серверного обладнання (віртуальної інфраструктури) офіційного сайту nazk.gov.ua», - спробували заспокоїти у прес-службі у вівторок.

Останній день подання декларації за 2015 рік - 30 жовтня 2016 року.

Більше про трабли з е-декларуванням читайте в матеріалі «Надзвичайних новин» Е-декларування: проблеми ускладнюються.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення