Ведуча «Надзвичайних новин» розплакалася у прямому ефірі: «Нардепи лізуть навіть у жіночі труси»

​У Верховній Раді знову заговорили про заборону абортів. Хочуть дозволити жінкам штучно переривати вагітність лише у разі загрози життю або виявленні патології плоду. Ще один виняток – зачаття дитини після зґвалтування. Такий законопроект зареєстрований днями нардепом від БПП Дмитром Голубовим, який до того ж входить в Комітет з питань правової політики і правосуддя.

Ведуча «Надзвичайних новин» розплакалася у прямому ефірі: «Нардепи лізуть навіть у жіночі труси»

Коментуючи обривання життя, яке є гріхом, телеведуча «Надзвичайних новин» Вікторія Сеник нагадала про хвилю вбивств новонароджених дітей власними матерями. Відеокадри змусили телеведучу розплакатися просто у прямому ефірі.

Не стримуючи емоцій, напарниця по ефіру Костянтина Стогнія, завжди непробивна і стійка до цинізму, який відбувається в українській політиці, наголосила на безвідповідальності і популізмі народних депутатів:

«Думаєте, матері вбивають своїх дітей від жорстокості? Ні – здебільшого від безгрошів’я. І таких випадків, вочевидь, побільшає. Якщо депутати-чоловіки не зрозуміють: замість популістського перекладання відповідальності на слабку стать, зайнятися слід не заборонами, а вихованням і соціальним захистом. Наприклад, було б добре посилити відповідальність чоловіків, які не платять аліменти. Але замість цього наші нардепи лізуть своїми липкими руками не лише до кишень українців, але навіть у жіночі труси. Хай біда обходить нас стороною...».

Телеведуча нагадала, що відповідно до Конституції України, людина має право розвиватися у відповідності зі своїми особистісними схильностями. До тих пір, поки це не порушує права інших людей. Тобто жінка сама може вирішувати, що робити зі своїм тілом.

«Так, обривання життя – смертний гріх. Але чи не менший гріх убивати свою вже народжену дитину? Пригадуєте хвилю дитячих душогубств? «Надзвичайні новини» чи не щодня говорили про мертвих немовлят. Коли після пологів матір затулила своєму малюку рота і ніс і задушеного утопила в туалеті. Коли викинула новонароджене дитя з п’ятого поверху. Коли воно замерзло, підкинуте у вагон зі щебенем. Коли рідна матір розтерзала дитину і закопала у гної. Викинула як непотріб на смітник або зарила ще заживо», - ледь стримуючи сльози пригадала ці події Вікторія Сеник.

Наслідки кримінальних абортів

Цікаво, що ця делікатна тема чомусь турбує саме тих чоловіків, які в своєму житті (хоча б власним життєвим прикладом) нічого не зробили для пропаганди сімейних цінностей, здорової сім'ї, багатодітності. Проблема нестачі місць у дитячих садках актуальна як ніколи. Безробіття та кредити на житло – глобальна проблема для родин із дітьми. Чому малюк перетворюється у розкіш? Приміром, матір, доглядаючи за дитиною, не має змоги працювати. А виходячи з декрету часто зіштовхується з дискримінацією: мовляв, «у Вас маленька дитина – будете відпрошуватись на лікарняні, то ж дякуємо, Ви нам не підходите».

Крім того, на рівні держави не продумані адекватні пільги для багатодітних сімей, чи матерів, які виховують дітей самі. Аліменти у випадку розлучення становлять на сьогодні щонайменше 677,5 гривень, якщо інше рішення не прийме суд. Мінімальна сума розраховується як 50% від прожиткового мінімуму. Цікавим став би експеримент, як нардепи на ці кошти ростили б дитину: годували, надавали належне медичне обслуговування, забезпечували освіту та дозвілля, одягали.

Раніше голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат Ольга Богомолець зазначала, що хоч і виступає проти абортів, але як лікар розуміє, які негативні наслідки можуть виникнути через їх заборону на законодавчому рівні.

«Я пам'ятаю ті часи, коли я була студенткою, а мама - професором-патологоанатомом. Вона проводила розтин тих жінок, які померли внаслідок кровотечі, що виникла у них під час кримінальних абортів. Коли вони йшли в підвали, і акушерки, не маючи медичної освіти, їм «допомагали», - розповіла вона в коментарі «Апострофу».

«Тому, на мій погляд, держава повинна акцентувати увагу на тому, щоб заохочувати жінок народжувати дітей, заохочувати багатодітні сім'ї, щоб їх ставало ще більше. А як можна заохотити жінку народжувати дітей? Тільки тим, що її чоловік буде мати хорошу роботу і хорошу зарплату, і вона буде мати хорошу зарплату, будуть садочки. Матеріальний рівень насправді вирішує дуже багато проблем. Я особисто проти абортів, але як лікар я розумію наслідки, які можуть виникнути від кримінальних абортів», - резюмувала Ольга Богомолець.

Законопроект Голубова про заборону абортів – не перший

Нагадаємо, що законопроекти про заборону абортів в Україні народні депутати ініціюють далеко не вперше. Так, у 2012 році нардеп від «Батьківщини» Андрій Шкіль ініціював відповідні зміни до законодавства. Мовляв, це дозволить змінити невтішну демографічну тенденцію. У ній, за словами депутата, винне загальнодозволене штучне переривання вагітності. Не вперше повної заборони абортів вимагають священнослужителі. Та проти цієї ініціативи одразу ж виступили акушери-гінекологи та правозахисники. По-перше, кажуть вони, це не вирішить демографічну ситуацію в Україні. А по-друге, якщо депутати все ж приймуть таке рішення, зростання кількості кримінальних абортів та жіночої смертності не уникнути. Законопроект Шкіля тоді навіть не винесли на голосування у парламент.

У 2013 році ідентичний законопроект ініціювали нардепи від «Свободи», запропонувавши ввести кримінальну відповідальність за аборти. Медиків за проведення абортів пропонували карати позбавленням волі на термін від 3 до 7 років, а осіб, які не мають медичної освіти, за таку операцію пропонували садити на термін до 7 років. Одразу ж проти цієї ініціативи виступили активісти і правозахисники, вимагаючи запровадження позитивних мір з підтримки малозабезпечених жінок, введення сексуальної освіти в школах, підтримку одиноких матерів і введення безкоштовних психологічних і медичних консультацій з питань репродуктивного здоров'я. Законопроект «свободівців» у результаті відкликали на доопрацювання.

Чи поставлять на голосування законопроект нардепа від президентської фракції Дмитра Голубова? Політолог Руслан Бортник зазначає, що у документа мало шансів пройти парламент, і вважає, що це спроба «пропіаритися» для окремого нардепа.«Це суперечить Асоціації з ЄС, і навряд чи норму підтримають. З іншого боку, подібні настрої популярні у консервативної частини суспільства, і особливо у радикалів і правих сил. Саме на цю аудиторію і «грає «законопроект», - пояснює політолог.

Шокуючі випадки: як і чому матері вбивають щойно народжених дітей?

Про страшні випадки, які озвучила в ефірі Вікторія Сеник, читайте в матеріалі «Надзвичайних новин» Материнське божевілля: жінки стали вдвічі частіше вбивати немовлят (відео).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення