47 тисяч гривень не влаштовує: обмеження зарплати суддям скасують після карантину

Обмеження суддівської винагороди стало вимушеним кроком і буде скасовано після закінчення карантину. Про це розповів в інтерв'ю "LB" юрист, нардеп та очільник Комітету парламенту з питань правової політики Андрій Костін.

"Обмеження було вимушеним кроком на період карантину. І це зниження стосується не тільки судової системи, а й всіх, хто отримує зарплату з державного бюджету. Тобто всі – в рівних умовах. Це, мабуть, вперше заробітна плата членів уряду, депутатів дорівнює суддівській винагороді. У багатьох країнах саме це є певним стандартом. В Україні судді отримували значно більшу зарплату, ніж представники інших гілок влади", - розповів нардеп.

Костін вважає, що заробітна плата – це гарантія незалежності судової системи.

Також нардеп зазначив, що після завершення карантину автоматично будуть повернуті суддівські винагороди.

За даними Костіна, у судовій системі стурбовані тим, що обмеження може бути формальним приводом для того, щоб не повертати зарплати до попереднього рівня.

Нагадаємо, раніше депутати ухвалили зміни до держбюджету, якими на період карантину визначили граничну суму зарплат чиновників та суддів у 10 мінімальних заробітних плат. Мінімальна зарплата наразі встановлена на рівні 4723 гривні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення