Найбільше постраждали судді: Верховний Суд планує оскаржити заходи карантину

Верховний Суд має намір звернутися в Конституційний Суд з приводу карантинних обмежень, введених урядом у зв'язку з епідемією коронавірусу. У поданні ВС йдеться, що саме судді найбільше постраждали в результаті обмеження винагороди і зарплат держслужбовцям на період карантину. Про це повідомляє видання LB.ua.

У проекті говориться про обмеження розміру суддівської винагороди, зарплат держслужбовців, представників правоохоронних органів до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до закінчення карантину.

"Цілком імовірним є те, що окремі карантинні заходи, які не передбачатимуть істотних обмежень прав людини (наприклад, обов'язок використовувати маски при відвідуванні приміщень магазинів, торгових центрів і т. д.), можуть тривати як мінімум до кінця цього року і тривати в наступному", - йдеться в документі з приводу відсутності граничного терміну дії обмеження на виплату зарплат бюджетникам.

Як зазначається у проекті, саме судді найбільше постраждали в результаті обмеження винагороди. Зокрема, на держслужбі і в правоохоронних органах в 2019 році отримували заробітну плату, що перевищує 10 МЗП, не менше 900 осіб.

При цьому в переважній більшості, в результаті введених обмежень, вони втратили в основному від 5 до 30% від встановленого розміру зарплати. Водночас, винагорода, що перевищує 10 МЗП, отримували більше 5 тис. суддів.

Однак від початкового рівня винагороди судді втратили від 50 до 85%. Верховний Суд збереться пленум 29 травня, де, ймовірно, ухвалить це конституційне подання, можливо, з внесенням правок

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення