Адвокат: Я не знаю жодного суддю, якого б засудили за хабар

Справа відносно судді Дніпровського райсуду Миколи Чауса, якого спіймали на хабарі у 150 тисяч гривень, може тихенько здутись. Про це в ефірі "Голосу столиці" сказала адвокат Оксана Абросимова.

"На сьогодні в діючому КК такої позиції немає (хабарництво, - Ред.). Зараз ця стаття замінена на неправомірну вигоду або обіцяння її. Але в даному випадку склад злочину за статтею, що інкримінується Чаусу, є закінченим з моменту лише обіцяння такої отримання такої винагороди або обіцяння щось зробити за таке отримання неправомірної вигоди. На сьогодні ми не почули жодних обіцянок. Отримання неправомірної вигоди теж на сьогодні не доведене", - зазначає адвокат.

Абросимова пояснює: "Якщо банка була закопана, можна сказати, що він знайшов скарб, і сказати, що знайшов скарб в себе на городі, він належить державі, забирайте, а вини в мене немає".

За словами адвоката, відповідальність за такі злочини несуть лише за умови, якщо особа одержала за виконання або невиконання таких дій, які вона могла б виконати з використанням наданої їй влади.

"Тобто необхідно буде прокуратурі довести, що саме він з використанням своєї влади повинен виконати певні дії, за що він отримав винагороду. На сьогодні я не знаю таких суддів, які вже мають вирок за абсолютний аналогічний злочин", - резюмує Абросимова.

Більше читайте у матеріалі "Надзвичайних новин" Справа судді Чауса: всі подробиці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення