Аномальна спека висушила німецький Рейн

 СЕГОДНЯ

Через високі температури одна з найбільших річок Європи – Рейн в Німеччині обміліла. Стало видно навіть судна, які затонули понад століття тому. Вони вже встигли стати туристичною точкою.

"Де Хооп" – назва дерев'яного судна, яке в лютому 1895 затонуло в Рейні. 123 року його залишки були на дні річки, поки та не обміліла через аномальну спеку. Місцеві жителі прогулюються новими берегами Рейну, які зазвичай повністю покриті водою. Зараз тут чимало туристів, які хочуть побачити історичний артефакт.

Судно "Де Хооп" затонуло після пожежі. Загинули всі 16 осіб, що знаходилися на борту. Історики кажуть – тут була ціла флотилія дерев "дерев'яних суден, що перевозили динаміт. Одне вибухнуло. А на сусідньому, яке йшло за ним, спалахнула пожежа".

Весь Старий Світ продовжує страждати від аномальної спеки, яка встановилася практично по всій Європі через потоки розпаленого повітря, що надходять з африканського континенту.

Так, через ситуацію, що склалася, влада Італії оголосила в 18 найбільших містах, в тому числі в Мілані, Генуї, Римі, Вероні, Венеції, Болоньї "червоний" – тобто, найвищий – рівень небезпеки. Місцеві синоптики прогнозують температуру до 40 градусів Цельсія.

А Швецію через небувалу спеку охопили лісові пожежі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення