Аваков не один: тільки 50 депутатів ВР вважають роботу міністра МВС незадовільною

Лише 50 депутатів вважають роботу міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова незадовільною, а решта його фактично підтримують, отже поділяють відповідальність за роботу правоохоронних органів в країні. Про це в коментарі виданню "ГОРДОН" заявивши виконавчий директор Transparency International Ukraine Андрій Боровик.

"Зверніть увагу на поведінку депутатів. Всього 50 чоловік підписалися за звільнення Авакова. Виходить, з понад 400 депутатів тільки 50 вважають роботу міністра незадовільною. А 80% Верховної Ради його фактично підтримуює", - підкреслив Боровик.

За його словами, можна згадати ситуацію, коли ексгенерального прокурора Руслана Рябошапку звинуватили в тому, що за півроку він не показав результатів роботи, після чого його відправили у відставку.

"Аваков сьомий рік перебуває на позиції. Які у нього результати? У поліції більше не беруть хабарі, не знущатися над затриманими, п'яні працівники не вбивають дітей і не їздять за кермом? Звичайно, міністр не несе відповідальності за дії кожного окремого співробітника. Але він все-таки глава відомства і все, що відбувається - в тому числі його вина. А він, судячи з усього, так не вважає. Так, МВС дуже великий орган. Але шість років на посаді - це значний термін, за який можна було б провести радикальні зміни. Відставка Авакова зараз - це надія на реформу, це може дати шанс іншій людині проводити реальні перетворення", - резюмував Боровик.

Нагадаємо, що Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ та Луцьк охопили масові акції за відставку голови МВС. За словами організаторів, причиною вимог відставки міністра є нерозслідування гучних вбивств і зловживання владою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення