Брудне повітря з Чорнобиля насувається на Київ

Повітря з димом від пожеж у зоні відчуження Чорнобильської АЕС у п'ятницю, 10 квітня, накриє Київ та частину Одеської області, але при цьому небезпеки здоров'ю для населення не несе. Про це повідомляється на сайті Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

За їхньою інформацією, прогнозована концентрація радіоактивного цезію-137 в столиці очікується нижче від небезпечної для здоров'я і життя людини в сто і більше разів.

"Згідно з прогнозними розрахунками на 10.04.2020, траєкторії руху потенційно забруднених повітряних мас будуть проходити через Іванківський, Бородянський та Вишгородський райони Київської області та Київ. Прогнозовані концентрації Cs-137 у приземному шарі повітря м. Києва можуть досягати декількох мБк/куб.м. ці концентрації не становлять загрози життю та здоров'ю населення і в 100 та більше разів нижче від допустимого рівня, встановленого НРБУ-97, рівного 800 мБк/куб.м.", - йдеться в повідомленні.

Також у Центрі ядерної безпеки повідомили, що, згідно з інформаційною довідкою, наданою Інформаційно-кризовим центром Держатомрегулювання на 08:00 10.04.2020, окремі зони пожежі мають місце в Денисовицькому, Котовському, Когородському лісництвах Зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення.

Нагадаємо, що поліція знайшла винуватця пожежі в лісах Чорнобиля. Ним виявився чоловік, який зробив це заради забави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення