Чиновники Кличка не бачать проблем у парканах на берегах Дніпра

 Depo

Інспектори з благоустрою не знають норм прибережної захисної смуги Дніпра

Зокрема, через те, що досі межі захисту берегів Дніпра у Києві так і не нанесені на офіційну кадастрову карту, громадяни позбавлені змоги чітко ідентифікувати порушників, які, наприклад, обмежують своїми високими парканами вільний доступ до води. А це їхнє конституційне право. Захищати його мають компетентні служби.

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на програму "Схеми" Радіо Свобода.

На запит журналістів інспектори з благоустрою вирішили проінспектувати низку земельних ділянок, щоб виявити, чи є через них доступ громадянам до Дніпра.

На одній із ділянок інспектор не побачив порушень у тому, що уздовж берега стоїть паркан, і навіть побачив спосіб, як громадяни можуть пройти до води.

Ось цей паркан на Трухановому острові майже впритул підходить до води.

"Досить одного метра від урізу землі для вільного проходу. Єдине, що під місточком голову доведеться нахиляти", – зазначив Андрій Горбач, головний спеціаліст Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

Інший інспектор Голосіївського району Андрій Троян, провідний інспектор КП "Київблагоустрій", помітивши, що паркан стоїть просто у воді, зазначив, що не знає норм прибережної захисної смуги.

А цей паркан заходить прямісінько у воду.

"Я не знаю норм прибережної захисної смуги, я не спеціаліст у цьому питанні. Це може дати вам відповідь представник Київзем (імовірно, мається на увазі Департамент земельних ресурсів КМДА – ред.)", – пояснив він журналістові.

У 2014 році уже за часів мера Кличка створили депутатську Комісію з питань законності споруд на Трухановому острові. Результатів її роботи ми не знайшли. Комісія не прозвітувала на сесії Київради про свою роботу. А з переобранням Київради зникла і комісія.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення