"До обіду покружляють, потім повинні виїхати з міста геть": звільнений мер Славутича про діалог з окупантами (відео)

Російські військові відпустили міського голову Славутича Юрія Фомічева. Про це повідомила Суспільному Тетяна Мельник, радниця міського голови Славутича з питань безбар'єрності.

За її словами, росіяни відійшли до околиці міста. Вона підтвердила, що окупанти стріляли в повітря, використовували світлошумові гранати.

Читайте також: Танки РФ ввійшли у Славутич, викрали мера і захопили лікарню: місцеві скандують "На х*й окупантів", пролилася перша кров (відео)

У соцмережах з’явився фрагмент виступу мера Славутича. Він запевняє, що місто залишається під владою України, але доведеться "комунікувати" з окупантами.

"Будуть по місту снувати машиною, дивитись зброю - чи вона є, чи хтось ховається з нею. Заїдуть у поліцію, військкомат. Це зрозуміло. До обіду покружляють, потім повинні виїхати з міста геть. Залишать один блокпост, в місті їх не буде. Ми керуємо самі. Якщо комусь треба буде виїжджати за межі міста - ми узгодимо, яка це буде процедура. Ми розуміємо, що тепер треба буде комунікувати з окупантами. Іншого варіанту у нас немає", - розповів мер Славутича Юрій Фомічев після діалогу з російськими військовими.

У соцмережах також повідомляється, що коли сьогодні російські військові на танках заїхали до Славутича, а мешканці саме вийшли на мирний протест проти окупації, було застрелено одну людину. Також двоє людей поранені. Проте наразі ця інформація офіційно непідтверджена.

У Славутичі місцеві жителі дуже не раді своєму "визволенню", тому зустріли окупантів тими самими словами, що й російський корабель. Місцеві так і скандували окупантам: "На х*й!".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення