Танки РФ ввійшли у Славутич, викрали мера і захопили лікарню: місцеві скандують "На х*й окупантів", пролилася перша кров (відео)

Російська техніка зайшла на територію міста-супутника Чорнобиля Славутича. Сотні громадян ще вранці вийшли на протести в центр міста, розгорнувши великий прапор України.

"Славутич - це Україна", - викрикують протестувальники окупованого міста, які вийшли на мирний мітинг.

У соцмережі виклали відео з танками російських військових. На відзнятих очевидцями кадрах чути звуки вистрілів в бік людей. Російські військові залякують жителів, стрілюючи в повітря, кидають світлошумові гранати у натовп. Але мешканці не розходяться, їх стає більше.

З’явилась інформація про захоплення росіянами місцевої лікарні. Люди розпочали рух у лікарню, яку захопили окупанти.

Начальник Київської ОВА Олександр Павлюк повідомив, що ворожі війська викрали міського голову Юрія Фомічева. Міська рада продовжує свою роботу.

Напередодні міська рада закликала мешканців до участі в акції, але просила у разі загрози життю не провокувати ворожі війська.

Ввечері 25 березня мер Славутича Юрій Фомічев заперечив виїзд з населеного пункту. Він заявив, що разом з командою залишаються в місті.

24 березня російські військовослужбовці обстріляли блокпост на в’їзді до Славутича та почали спроби захопити місто. 25 березня тамтешня міська рада закликала жителів не виходити з домівок, бо у місті працюють снайпери.

А керівник Київської ОВА Олександр Павлюк того ж дня визнав, що Славутич оточений ворогом. Першу спробу російського наступу у Славутичі відбили, повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення