Дуров відмовився передавати російській владі листування користувачів Telegram

 Lenta.ru

Месенджер Telegram не буде надавати російським властям закриту інформацію, включаючи листування користувачів.

Як повідомляє Lenta.ru, про це написав на своїй сторінці в «ВКонтакте» засновник месенджера Павло Дуров у відповідь на заяву голови Інституту розвитку інтернету (ІРІ) Германа Клименко, який погодився стати радником президента Росії.

«Проект як не видавав, так і не буде видавати особисті дані та ключі шифрування третім сторонам. Месенджер популярний серед десятків мільйонів користувачів на десятках ринків, і загроза блокування на одному або двох з них не вплине на його політику конфіденційності», - заявив Дуров.

Засновник Telegram зазначив, що в країнах Заходу заборонені «безпечні способи спілкування». «Причина проста: технічно неможливо позбавити безпечного спілкування тільки терористів, не поставивши під удар особисту переписку всіх законослухняних громадян», - пояснив він.

Дуров висловив упевненість, що якщо російські правоохоронні органи отримають доступ до особистого листуванні громадян, це призведе до виникнення чорного ринку особистих даних, який дозволить прослуховувати росіян. «Підтвердження цьому - поточна ситуація, коли за наявності коштів можна отримати доступ до телефонних переговорів будь-якого абонента російських операторів стільникового зв'язку», - додав засновник Telegram.

Telegram позиціонується як захищений месенджер. Його творцем є засновник «ВКонтакте» Павло Дуров. У добу через месенджер відправляється до 12 мільярдів повідомлень. Кількість активних користувачів - 60 000 000 чоловік.

20 грудня колишній співробітник АНБ США Едвард Сноуден заявив, що поділяє думку експерта у сфері інформаційної безпеки Томаса Птачек з приводу надійності захисту Telegram. Птачек вказав, що за замовчуванням незашифрований текст кожного повідомлення кожного користувача, яке коли-небудь було відправлено або отримано, Telegram зберігає на своєму сервері.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення