​Голова Луганської ОДА розповів моторошні подробиці пожежі у психоневрологічному інтернаті

Експерти встановлюють причини пожежі у будівлі Старобільського обласного психоневрологічного інтернату, а тим часом стало відомо, що кілька місяці тому місцева ДСНС перевіряла пожежну безпеку у цьому закладі. Про це у коментарі «Надзвичайним новинам» повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«В причинах пожежі будемо розбиратися, експерти мають надати висновки. Але я зараз піднімаю документи... Справа в тому, що в цьому диспансері, здається у вересні (точну дату назву пізніше), проходили чи то навчання, чи була проведена якась експертиза. Цей документ буде сьогодні в мене на руках, і він стосується якраз пожежної безпеки. Мене цікавить висновок саме ДСНС», - каже очільник Луганщини.

Важливе питання наразі, додає він, чи спрацювала пожежна сигналізація.

«Телефонували у службу порятунку співробітники диспансеру, яких на момент надзвичайної події на робочому місці було 4-5 осіб. Але якщо вони телефонували в момент сильного задимлення, а сигналізація не спрацювала, тоді в мене буде безліч запитань», - наголосив Гайдай.

Нагадаємо, що пожежа в будівлі Старобільського обласного психоневрологічного інтернату сталася ввечері 22 грудня. Близько 20:30 надійшов сигнал до рятувальників про те, що горить лікарня.

«Служби зреагували швидко – протягом 20 хвилин почали під’їжджати перші екіпажі. Загалом прибуло 10 бойових розрахунків. В 21:20 пожежу вдалося локалізувати. Загоряння сталося в тій кімнаті, де перебували лежачі хворі. Власне, вони й загинули. Четверо людей задихнулися чадним газом. За словами співробітників ДСНС, деякі з тих, кого винесли на вулицю, ще проявляли ознаки життя. Але врятувати їх не вдалось. Три людини наразі перебувають в лікарні», - повідомив Гайдай.

Також відомо, що один зі співробітників диспансеру постраждав від отруєння чадним газом. Втім, від госпіталізації він відмовився. Всіх постраждалих евакуювали в найближчі лікарні. Під час евакуації втекли 5 хворих, які були дуже налякані. Але протягом півтори години усіх їх знайшли.

Як виглядає палата, з якої почалося загоряння, дивіться у публікації «Пожежа в психоневрологічному диспансері на Луганщині: жахливі кадри наслідків».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення