Хто такий Богдан Вечірко, який таранив бензовозом протестувальників у США (фото, відео)

 Фокус

У центрі Міннеаполіса, де проходять масові протести, крізь натовп демонстрантів спробувала проїхати автоцистерна.

За даними CBS Minnesota, за кермом автоцистерни знаходився виходець з України Богдан Вечірко. З вантажівки водія витягли протестувальники, які і розбили чоловікові обличчя ще до прибуття поліції. Але нанести ще більші травм чоловікові не дали інші демонстранти, які охороняли водія до приїзду поліції.

Вечірко працює на вантажну компанію Kenan Advantage як незалежний підрядник. Компанія вже заявила, що співпрацює зі слідством.

Сайт Vinograd.us пише, що Богдан Вечірко - виходець з Вінницькій області. При цьому видання не вказує джерела такої інформації.

Кілька користувачів в Facebook з Міннеаполіса знайшли сторінку Богдана Вечірко в Facebook (зараз вона вже недоступна).

На сторінці були розміщені фотографії чоловіка у військовій формі, а серед його друзів було помічено велику кількість ветеранів АТО і військовослужбовців, на підставі чого користувачі зробили висновок, що він служив в українській армії.

Варто зазначити, що пізніше один з користувачів вибачився за те, що поділився сторінкою не тої людини.

На сайті Федеральної виборчої комісії інформується про пожертвування, яке робив житель міста Отсего з ім'ям Богдан Вечірко на користь комітету Трампа "Зробимо Америку знову великої" в розмірі 100 доларів.

Зараз в американському сегменті Facebook масово поширюють нібито переписку з телефону Богдана Вечірко, в якій чоловік прощається з співрозмовниками. Листування з телефону Вечірко демонстранти нібито сфотографували на місці інциденту, а частину тексту активісти зачитали в мегафон, що потрапило на відео з місця подій. При цьому в самій розмові в месенджері брали участь чотири людини.

Відзначимо, що саме спілкування в листуванні проходило в жартівливій формі. Так, один з його учасників пише Вечірко: "Якщо твоїй дружині буде самотньо, то я впевнений, що Нейт погодиться провести з нею час, коли тебе не буде. Лол". Проте, багато активістів переконані, що чоловік збирався в'їхати в натовп і загинути.

При цьому, як повідомляють очевидці в Facebook, водій почав сигналити протестуючим задовго до того, як під'їхав до них, і перед самою зупинкою об'їхав одну людину, яка не захотіла сходити з дороги. Сигнали чутні і на відео, знятому з путепровода, під яким проїхала вантажівка.

При цьому інші відзначають, що, можливо, водій не міг досить швидко зупинити вантажівку, в тому числі через недолік пневматичних гальм, встановлених на американських авто. Судячи з офіційних інструкцій, для повної зупинки вантажівки з пневматичними гальмами, яка їде зі швидкістю близько 90 км / год, необхідно не менше 90 метрів шляху.

"У мене є інформація з перших рук, що водій не терорист. Тепер я майже впевнений, що ми стали свідками абсолютно трагічної ситуації. Власник автозаправної станції LYN36 (знаходиться приблизно в 7 км від місця події) зв'язався зі мною, щоб сказати, що водій є українським іммігрантом і доставив бензин на заправку. Він не мав жодного наміру завдати шкоди, і, ймовірно, не знав ні про демонстрації, ні про дострокове закриття автостради в останню хвилину", - написав на своїй сторінці в Facebook місцевий житель, який брав участь в акції протесту на мосту.

При цьому варто відзначити, що українець, проїжджаючий повз зупинившихся автомобілів, деякий час сигналив, але не гальмував.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення