Імовірного вбивцю Катерини Литкіної знайшли у Словенії

Неповнолітній, який може бути причетним до жорстокого вбивства 16-річної жительки Нововолинська Катерини Литкіної, досі перебуває у Словенії. У слідства поки немає доказів, аби оголосити йому про підозру. Він – колишній хлопець убитої. Зі слів батька Катерини, саме на нього і падають усі підозри. Натомість, під варту взяли його двоюрідного брата. Проти нього вже є беззаперечні докази того, що юнак вчинив вбивство.

Про це йшлося під час брифінгу ГУНП у Волинській області.

Нагадаємо, тіло 16-річної дівчини знайшли у Нововолинську 11-ого серпня близько 6-ої години вечора на териконі поблизу шахти №3. Дівчина зникла першого серпня близько 23 години. Тіло дівчини знайшов її батько.

Громадськість Нововолинська не задоволена роботою поліції у справі загибелі Катерини Литкіної та вимагає більш активного розслідування. 14-го серпня в центрі Нововолинська, на Майдані Незалежності, зібралися небайдужі громадяни міста, батьки загиблої Катерини Литкіної та керівники слідства смерті неповнолітньої.

Під час брифінгу заступник начальника ГУНП у Волинській області Наталія Пасічник зазначила, що правоохоронці створили слідчо-оперативну групу. Відтак, зібрали достатньо доказів роботи, аби в суботу 20 серпня оголосити про підозру місцевому жителю у вчиненні злочину.

Зі слів Наталії Пасічник, це місцевий житель Нововолинська, студент одного з навчальних закладів міста. Раніше за вчинення злочинів не притягувався, на обліку в правоохоронних органах не перебував.

Нині юнак заперечує причетність до вбивства. Проте, у слідства є беззаперечні докази його вини – в тому числі матеріальні, які вилучили під час слідчих дій.

У справі є ще один можливий співучасник – двоюрідний брат затриманого. Відповідно до неофіційної інформації, відразу після вбивства той поїхав до Словенії. Проте, зі слів Наталії Пасічник, поки рано говорити про його екстрадицію або повернення в Україну. Адже поки слідство шукає докази причетності цієї особи.

Наталія Пасічник зазначає, що слідство володіє набагато більшою інформацією та доказами у цій справі. Проте, враховуючи, що слідство досі триває, розголошувати їх для ЗМІ правоохоронці не можуть.

За умисне вбивство підозрюваний може отримати до 15 років ув’язнення. Проте, якщо доведуть вину його двоюрідного брата, до якого, відповідно до версії батьків, і пішла Катерина Литкіна в той вечір, коли її вбили, то юнаки можуть отримати і довічне.

Більше про вбивство 16-річної випускниці читайте у матеріалі Надзвичайних Новин: "Копи відмовились шукати вбивцю 16-річної дівчини: погуляє – повернеться"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення