Якудза вибачилася за скасування Хеллоуїна - ЗМІ

 УНН

Найбільший клан японської мафії якудза "Ямагуті гумі" оголосив про скасування дитячого заходу, приуроченого до святкування Хеллоуїна, через побоювання кривавих розборок після вересневого розколу в цьому бандитському синдикаті. Як пишуть сьогодні місцеві ЗМІ, відповідне оголошення з'явилося днями на дверях офісу "Ямагуті гумі-" в місті Кобе.

На початку вересня в найбільшому клані якудза стався розкол, який може привести до кривавих розправ над "заколотниками". Таке вже відбувалося в 1980 році, що призвело до сотень інцидентів з пораненими і убитими, в тому числі простими жителями.

Роздача дітям мішків з цукерками 31 жовтня проводяться гангстерами з "Ямагуті гумі" протягом кількох років у місті Кобе. Однак цього разу захід, перестрахувавшись, скасували: адже якщо почнуться розборки і гості постраждають, вся відповідальність ляже на боса, який організував свято.

"Захід на Хеллоуїн, який щорічно проходить 31 жовтня, цього року буде скасовано з різних причин. Ми шкодуємо, що засмутили батьків і дітей, з нетерпінням чекавших на нйого, але обіцяємо провести його в наступному році", - приводять ЗМІ витримку з об'яви на дверях офісу клану якудза.

У ньому прямо не вказується, що стало причиною скасування, але багато експертів упевнені, що це сталося саме через розкол в "Ямагуті гумі". Суперечності, в свою чергу, були викликані внутрішнім конфліктом. Частина якудза організувала самостійне об'єднання чисельністю близько 3 тисяч осіб, яке отримало назву "Кобе Ямагуті- гумі".

Влада побоюється, що між угрупованнями може спалахнути кривава ворожнеча, тому вся поліція була переведена на посилений режим несення служби, проводяться точкові арешти

Японська мафія в останні роки значно слабшає і скорочується. Її загальна чисельність, за даними на кінець минулого року, становить 53 тис осіб, що на 40% менше рівня 1992 року, коли був прийнятий закон, спрямований на боротьбу з організованою злочинністю.

"Ямагуті гумі-" - найбільший клан, об'єднуючий 13 синдикатів і угруповань, на частку якого припадає 46% всіх японських якудза.

Багато мафіозні угруповання в Японії існують легально, хоча і знаходяться під пильною наглядом поліції. Доходи місцевого кримінального світу складаються з надходжень від рекету, азартних ігор, проституції, індустрії розваг, торгівлі наркотиками, зброєю, фінансових махінацій. Якудза також причетна до будівельного бізнесу і проводить численні свята та фестивалі, що приносить їй непоганий прибуток. В інтернеті є фотографії, що відображають приготування до Хеллоуїну торік - на столах у підсобному приміщенні стоять живописно виглядають мішки з цукерками, приготовані для дітей.

Більше читайте тут: "Чому якудза скасовує Хеллоуїн? Цікаві факти про японську мафію"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення