Колишній заступник міністра Юрій Гримчак відбуде 10 років ув'язнення за багатомільйонний хабар

Колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака засудили до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у хабарництві. Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Колишній заступник міністра, якого СБУ викрила на багатомільйонному хабарі, проведе 10 років за ґратами... Він визнаний винним у вимаганні та одержанні багатомільйонного хабара", - йдеться у повідомленні СБУ.

Рішенням суду зловмисника визнано винним за такими статтями Кримінального кодексу: ч. 4 ст. 190 ("шахрайство"); ч. 4, 5 ст. 369 ("підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище").

Експосадовця та його помічника співробітники СБУ затримали у серпні 2019 року під час одержання частини коштів на суму $480 тис.

Було задокументовано, що чиновник вимагав $1,1 млн від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Як писали раніше "Надзвичайні новини", Істерички при владі: чим запам'ятався Юрій Гримчак, який готує собі картату ковдру.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення