Коронавірус у дітей викликає нетипові і смертельні ускладнення

У США було госпіталізовано понад 100 дітей з COVID-19, у яких на фоні хвороби було виявлені нетипові ускладнення. Троє неповнолітніх померли, пише АР.

Медики діагностують у дітей так званий мультисистемний запальний синдром, що вражає кров, серце, нирки, легені та шкіру.

Варто відзначити, що діти набагато рідше ніж дорослі маю важку форму COVID-19, госпіталізація була потрібна лише 14% інфікованих дітей.

Однак у квітні в різних країнах Європи почали фіксувати складні випадки коронавірусу у дітей, які призводять до летальних наслідків. Кілька таких випадків сталося після того, як діти перенесли коронавірус в середньо-важкій або легкій формі.

У дітей коронавірус проявляється так само, як і дорослих: кашель, задишка, висока температура, лихоманка, біль у м'язах, горлі, втрата смаку або запаху. Часто у дітей виникає нежить, діарея і нудота.

Як розповіли медики, симптоми нетипового ускладнення у дітей такі: постійна лихоманка, біль у животі, нудота, подразнення шкіри, зміна кольору шкіри, утруднене дихання. Варто також звернути увагу на поведінку дитини, вона може бути млявою, втомленою або розгубленою.

Нагадаємо, одна з країн Європи оголосила про завершення епідемії коронавірусу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення