Лісова пожежа на іспанському Тенеріфе розширилася в 5 разів, вогонь вийшов з-під контролю (відео)

Лісова пожежа, що спалахнула в національному парку на Тенеріфе – іспанському острові у складі Канарських островів – поширилася на 300 гектарів і призвела до евакуації п'яти сіл та обмежень на рух територією. Зокрема, були евакуйовані села Аррате, Чивісая, Медіа-Монтанья та Ахафона. Про це пише Reuters.

Пожежа почалася у вівторок ввечері в лісовому масиві у північно-східній частині Тенеріфе. Через важкодоступність місцевості, а також украй суху погоду, полум’я швидко поширилось, спричинивши кілька вторинних пожеж.

Для боротьби зі стихією скерували близько 10 гелікоптерів, 150 пожежників і 50 військовослужбовців.

Влада Тенеріфе віддала наказ про евакуацію п’яти сіл і закриття в’їзду до лісу довкола вулкана Тейде – найвищої вершини острова. Водночас два аеропорти Тенеріфе працюють у штатному режимі.

"Пожежа потужна і має місце у складній місцевості. Зусилля зосереджені на тому, щоб запобігти поширенню вогню, який впливає на переважно житлові райони поблизу узбережжя", – заявив на пресконференції регіональний президент Канарських островів Фернандо Клавіхо.

Як повідомляє місцеве радіо Canarias Radio, вогонь вирує в лісистій місцевості з крутими ярами. Пожежа охопила кілька районів, має 22-кілометровий периметр, деякі з цих ділянок недоступні для повітряних і наземних засобів для гасіння.

"Пожежа вийшла з-під контролю. Ситуація не дуже позитивна", — заявив голова регіонального уряду Фернандо Клавіхо.

Поки що не вдалося стримати жоден із флангів пожежі. Хоча вогонь розвивається не надто швидко, влада вирішила вночі провести евакуацію двох муніципалітетів — Канделарія та Арафо. До гасіння залучили 16 гідролітаків, щоб стримати просування вогню в бік населених пунктів. Площа ураження може досягати 1800 гектарів.

Міністерство соціальних прав розгорнуло діяльність, щоб допомогти постраждалим від лісової пожежі та евакуйованим. Для цього співпрацюють з Червоним Хрестом. Для мешканців, яких довелося евакуювати, було створено притулок в одній зі шкіл. Також місцева влада створила хостел.

Федерація кінного спорту Канарських островів звернулася до адміністрації, щоб евакуювати коней, кобил і поні, оскільки вогонь підбирається до конюшень. Ветеринарний коледж Санта-Крус-де-Тенеріфе також співпрацює з Червоним Хрестом, встановлюють намети у разі надзвичайних ситуацій із тваринами.

Протягом останнього тижня спека на Канарських островах призвела до вкрай сухої погоди в багатьох районах, підвищуючи ризик лісових пожеж.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення