Масовий розстріл військових в Дніпрі: пораненим перелили вже 12 літрів крові і треба ще (відео)

Військовим, яких 27 січня на заводі "Південмаш" розстріляв нацгвардієць Артемій Рябчук, перелили 12 літрів крові, стан двох поранених покращився. Поранена 22-річна Жанна прийшла до тями, їй видалили більше ніж метр перебитого кишківника. Попереду в неї ще одна операція. Про це повідомив на брифінгу головний лікар лікарні ім. Мечникова у Дніпрі Сергій Риженко, куди доставили чотирьох постраждалих.

"Одразу, коли вони поступили, почали переливати кров. Уже перелили більше 12 літрів – з них тільки більше 4 літрів Жанні – нам дуже потрібна кров. І ми знаємо, що ми обов’язково сьогодні її поповнимо. Більше 100 людей записалися, багато дзвонять", - розповів Сергій Риженко.

За словами лікаря, найважчий стан у військової Жанни, один хлопець ще важкий, але він вже сам дихає і навіть розмовляє. Двох інших сьогодні вже переведуть з реанімації до відділення.

Нагадаємо, що в ніч на 27 січня у Дніпрі на території заводу "Південмаш" солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул НГУ, після чого втік зі зброєю. 5 осіб загинули (четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка), ще 5 осіб отримали поранення. О 9:30 четверга солдата-вбивцю затримали поліцейські, він сам здався правоохоронцям.

Нардеп Юлія Яцик повідомила, що два місяці тому Рябчук попередив бійку між солдатами і повідомив про інцидент керівництво. Останні не вжили жодних заходів, визнали його "стукачем" і почали з нього знущатися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення