Медики назвали причину смерті вінничанина після Covid-щеплення

Причиною смерті вінничанина після COVID-щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця. Про це у Facebook повідомив Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА.

"2 липня у Вінниці зареєстровано несприятливу подію після вакцинації. Повідомлено про смерть 47-річного вінничанина. За попередніми результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на тлі ішемічної хвороби серця. Ознак анафілаксії, шоку, тромбозу немає", - йдеться у повідомленні.

У дописі зазначається, що для розслідування цієї події та встановлення причин її виникнення Департаментом охорони здоров`я та реабілітації вживаються всі необхідні заходи. Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької області.

За даними електронної амбулаторної карти пацієнта, хронічні захворювання у померлого не зареєстровані. Розслідування випадку смерті, зареєстрованого як несприятлива подія після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації від COVID-19, триває.

Нагадаємо, 2 липня о 13:45 мобільною бригадою чоловіка, який помер після вакцинації, було щеплено вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech (серія FD0927, термін придатності до 30.09.2021 р). Протягом години після процедури чоловік почувався задовільно. Через 3,5 години після щеплення з’явились скарги на нудоту, втрату свідомості. О 17:02 була викликана екстрена медична допомога, яка о 17.10 прибула на місце та провела реанімаційні заходи. Утім, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення