На депутата Соболєва готують новий замах, – адвокат

На депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, під час замаху на якого в столиці загинув його трирічний син, може готуватися новий замах. Про це заявив у зверненні на Facebook його адвокат Єгор Бодров.

Він звернувся до президента Володимира Зеленського, генерального прокурора Ірини Венедіктової, а також керівника зовнішньої розвідки, яким недавно став Валерій Кондратюк.

Адвокат висловив надію, що це звернення "створить перешкоди можливому замаху" на життя його підзахисного, а також його життя.

За словами Бодрова, він отримав інформацію, яка дає достатні підстави вважати, що "необхідно провести перевірку на причетність до замаху представників певних правоохоронних органів і спецслужб України на рівні не останніх осіб, а можливо, перших".

Адвокат закликав передати розслідування вбивства сина Соболєва в НАБУ, яке він вважає "єдиним органом, який об'єктивно може розслідувати вказане провадження з процесуальним супроводом САП".

Нагадаємо, 1 грудня 2019 року в центрі Києва обстріляли Range Rover депутата В'ячеслава Соболєва, в результаті чого загинула його трирічна дитина. Невдовзі правоохоронці встановили організатора замаху - росіянина Юсупа Абуєва.

Ще чотирьох фігурантів підозрюють у вимаганні коштів шляхом застосування насильства і погроз вбивством. 4 грудня Шевченківський районний суд взяв під варту без права застави Андрія Лаврегу - підозрюваного в замаху на вбивство Соболєва. За версією слідства, він здійснив постріл.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення