На Херсонщині від COVID-19 померла медсестра, - ЗМІ

У Херсонській області померла медсестра поліклініки міста Олешків, інфікована коронавірусом. 68-річну жінку госпіталізували із симптомами пневмонії, медики не змогли її врятувати, повідомляє місцеве видання "Херсонці".

Як стало відомо, експрес-тест жінки на СОVID-19 був негативний, однак пізніше прийшли результати ПЛР-досліджень, які його підтвердили.

Пізніше стало відомо, що в Олешках були встановлені блокпости на в'їздах до населеного пункту через карантин. Про це повідомив мер міста Дмитро Воронов. Пости встановлені біля ринку Лісовий біля села Ліві Саги і на посту поліції Пассат між Олешками і Херсоном.

"Комплектуємо всім необхідним блокпости. Перший біля АЗС Близнюки, другий стаціонарний пост Пассат - між Херсоном і Олешками. Тримаю ситуацію на особистому контролі. Будуть зупиняти, мірятимуть температуру і виявлятимуть хворих. Якщо перевищує 38 градусів, передають медикам, оброблять транспортний засіб плюс встановлятимуть дезбар'єри для коліс авто", - пояснив мер.

Також повідомляється, що зараз по всьому району шукають осіб, які контактували з померлою медсестрою. Їх може бути чимало, враховуючи, що жінка працювала в лабораторії, де брали аналізи крові і спілкувалася з багатьма колегами.

Крім того, вона жила у квартирі багатоповерхівки в районі з найвищою щільністю населення в місті. Тепер цей будинок будуть дезінфіковувати.

У той же час, мова про закриття поліклініки і самоізоляцію медперсоналу поки не ведеться, запевнив заступник головлікаря Олешківської лікарні Василь Борисов.

У свою чергу, голова районної ради Павло Потоцький запевнив, що місцева влада зробила все можливе для боротьби з коронавірусом у масштабах району.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення