На Рівненщині жінка народила свою п’яту дитину біля лісу: всі подробиці

На Рівненщині жінка, яка не їхала до пологового будинку у Зарічному, народила в дорозі. Пологи приймала фельдшерка швидкої допомоги, яка поїхала назустріч автомобіль з вагітною. У результаті пологи пройшли без ускладнень. Подробиці розповіли у Рівненському обласному центрі екстреної медичної допомоги.

Виклик від схвильованого чоловіка, який розповів, що везе до лікарні свою вагітну знайому, надійшов на лінію 103 12 червня о 1:10 .

"Мене попросили відвезти в пологове у Зарічному. Ми в селі Храпин. Дороги фактично немає, я не доїду. У жінки почалися пологи (37 тиждень). Я не знаю, що робити", - розповів чоловік.

Назустріч автомобілю, де перебувала пацієнтка, негайно виїхала бригада із Зарічненської підстанції екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Проте, чоловік який викликав швидку не міг пояснити, де саме вони їдуть.

"У жінки посилюються перейми. Навколо ліс, дороги нема. Я не знаю, де ми...", - розповідав збентежений чоловік.

Проїхавши майже 20 кілометрів по бездоріжжю, медики таки побачили автомобіль з вагітною. На момент прибуття швидкої пологи вже розпочалися. Переносити жінку в карету швидкої вже не могли. Фельдшерка Наталія Ціпух прийняла пологи в автомобілі. Вони пройшли без ускладнень, народився хлопчик вагою 3 100 грамів. Породілля - у задовільному стані. Артеріальний тиск та інші показники гемодинаміки в нормі. Породілля та немовля перемістили в карету швидкої та транспортували до Зарічненської районної центральної лікарні для подальшого огляду.

Відомо, що в 34-річної жінки це вже п’яті пологи.

Нагадаємо, що схожа історія сталася днями у Харкові. 23-річна жінка самостійно викликала "швидку", але до лікарні її довезти теж не встигли. Вона народила здорову дівчинку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення