У Києві вкрали майже 13 млн гривень на освітленні метрополітену

Правоохоронці повідомили про підозру підрядникові, який заподіяв 12,7 млн гривень збитків на освітленні депо Київського метрополітену. Про це повідомляє столична прокуратура в четвер, 27 травня.

Слідство встановило, що метрополітен і підрядна організація уклали низку договорів на проведення капітального ремонту мереж освітлення об'єктів метрополітену з виробництвом світлодіодних світильників - електродепо Харківське й Оболонь.

"Надалі керівник приватного підприємства, зловживаючи своїми повноваженнями, достовірно знаючи фактичну вартість продукції та виконаних робіт, здійснив поставку світильників зі світлодіодним джерелом світла на адресу КП Київський метрополітен за завищеними цінами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з висновком експертів за результатами проведення комплексної судової товарознавчої та судової економічної експертизи, в результаті поставки світильників із світлодіодним джерелом світла на адресу Київського метрополітену за завищеними цінами місцевому бюджету завдано збитків у розмірі майже 12,7 млн грн.

Дії підозрюваного кваліфікували за статтею про зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми (ч.2 ст.364-1 КК України). Досудове слідство триває.

Нагадаємо, столичний метрополітен просить владу підвищити ціну на проїзд. Профспілки Київського метрополітену і Київпастрансу звернулися до мера столиці Віталія Кличка і Київради з проханням підвищити вартість поїздок. У коментарях до звернення обурені користувачі запитують куди прямують доходи від реклами, якою обліплені всі вагони та навіщо проводити оновлення станцій, якщо немає коштів на оплату праці співробітників. "А чому співробітники метрополітену не напишуть колективний лист з вимогою направити доходи від реклами на покриття збитків? Що не так з цими співробітниками і їх профспілками?", "Які 20 грн тариф на перевезення? У людей зп по 5000 грн чистими, "Як міняти освітлення на станції Хрещатик, або ставити нові турнікети бабло є. А тут різко закінчилося", "Куди йдуть гроші від реклами і оренди? Думаю всім цікаво, адже метро комунальний вид громадського транспорту, а значить наш з вами. Опублікуйте всю інформацію про доходи та витрати. А найголовніше про плани розвитку і підвищення якості сервісу".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення