На Закарпатті викрили іноземця, який продавав українок в сексуальне рабство до країн Азії (відео)

Поліція Закарпаття затримала іноземця, який продавав українок до країн Азії з метою сексуальної експлуатації. 41-річного зловмисника впіймали на українсько-угорському кордоні при спробі вивезти за кордон 25-річну закарпатку. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції в Закарпатській області.

"У ході проведення оперативних заходів поліцейські з’ясували, що 41-річний уродженець Закарпаття під легендою працевлаштування в іноземній "модельній агенції" вербував молодих дівчат для сексуального рабства. Під час спілкування у соцмережах фігурант обіцяв "моделям" щомісяця до 10 тисяч доларів США заробітку. Однак для цієї роботи українки спочатку мали надати свої фотографії та особисті дані для так званого "кастингу". Таким чином він завербував і 25-річну ужгородку. Чоловік розробив жінці туристичну візу та намагався вивезти її з України для подальшого транспортування до Камбоджі", - розповіли у поліції.

За місцем тимчасового проживання чоловіка проведено невідкладні обшуки. Слідчі вилучили у фігуранта мобільні телефони, чорнові записи та документацію, яка підтверджує його незаконну діяльність, а також транспортний засіб, яким він перевозив ужгородку.

Затриманого помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України, тобто Торгівля людьми.

Наразі встановлюються можливі співучасники злочинної схеми. Затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення