Найбільша атака Росії на Київ: вже вмирають важко хворі діти через знищене в «Охматдиті» цінне медичне обладнання

Київ, Україна. 8 липня 2024 року. Майже 40 тактичних і балістичних ракет з Росії вдарили по столиці країни, яка намагається вижити, воюючи з озброєною до зубів російською армією.

Цілі – головна дитяча лікарня країни «Охматдит», де лікують, зокрема, онкохворих пацієнтів, медичний центр (відділення гінекології), багатоповерховий житловий будинок, де «склався» повністю під’їзд, цивільні об’єкти.

Для розуміння масштабів атаки по столиці України: рятувальні роботи велись у 8 із 10 районів міста.

Убиті дорослі та діти. Десятки загиблих, сотні поранених. Це не війна суто за землі. Це – екзистенційна війна, росіянам потрібна українська територія без українців. Знищується все, що має відношення до України. Сто років тому росіяни вони вбивали українських жінок і дітей, морили голодом, нищили еліту. Це вже було, це ще триває.

Замість «закрити небо» Україні світ натякає, що «треба миритися»

Війна в Україні почалась з 2014 року – з анексії Криму та окупації Донецької та Луганської областей. Світ закрив очі на «апетити» Владіміра Путіна. А вже повномасштабна війна в Україні триває третій рік через те, що світ байдужий. Досі байдужий.

На третій рік повномасштабної війни російські окупанти не раз показували своє обличчя: масові зґвалтування, катування, розстріли цивільних, братські могили, руйнування ракетами цілих під’їздів у житлових будинках. Але реакції світу нема. Досі нема.

Російська ракета Х-101, яка вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» 8 липня, містить понад 50 західних компонентів, пише Financial Times. Це означає, що Росія отримувала ці деталі через відкритий ринок та імпорт з Китаю, обходячи санкції. Без них Росія не змогла би виробляти озброєння. На жаль, ворог обходить санкційні обмеження і потрібно посилювати контроль.

Важко хворим зараз дітям вже не допомогти

Директор лікарні «Охматдит» Володимир Жовнір виступив в Радбезі ООН. Він розповів, що на момент атаки понад 600 пацієнтів та майже стільки ж працівників перебували в лікарні. Медики виконували три операції на серці, одна з них – з відкритою грудною кліткою.

Діти були на крапельницях, на діалізі, у реанімаціях.

«У пацієнтів не буде належної допомоги. Наші спеціалізовані послуги з високоякісним обладнанням не будуть надаватися в найближчому майбутньому. У нас будуть серйозні довгострокові наслідки для медичної сфери щодо лікування дітей. Це не просто воєнний злочин. Це поза межами людяності», - повідомив Володимир Жовнір.

Світові політики вдають з себе стурбованих дурників, які вірять, що можна про щось серйозне домовлятись з тими, хто стріляє ракетами по дитячій лікарні та пологовому будинку, дитячим садочкам і школам, а потім сподіватись на те, що вони будуть сумлінно виконувати зобов’язання. Серйозно?

Сьогодні російські окупанти наплювали на життя чиїхось дітей, а завтра наплюють на життя ваших.

Дивіться, як Путін вбиває дітей і дорослих (відео)

На цьому відео поранений малюк внаслідок ракетної атаки РФ по лікарні «Охматдит». Микиті всього 2 роки.

В Україні таких діток тисячі. Їх неможливо захистити в тилу, бо світ проти того, аби закрити Україні небо.

Це – перші хвилини після удару по лікарні. Відео зняте матір'ю, яка у розпачі кричить бо не знає, чи жива її дитина. З вікна стирчить дитяча рука, тіло – під уламками.

В дитячій лікарні пошкоджено реанімаційне, операційне та онкологічне відділення. Два корпуси не підлягають відновленню після російської атаки.

У момент удару 8-місячне малятко вже лежало на операційному столі. «Пощастило, що не встигли почати операцію», – так підписав цю світлину Гліб Ємець, дитячий кардіохірург Центру дитячої кардіології і кардіохірургії.

На цьому фото дитячий щелепно-лицьовий хірург Олег Голубченко. І саме його фото у білій уніформі, залитій кров'ю, облетіло усі світові ЗМІ. Олег, який кілька хвилин тому оперував п’ятимісячного пацієнта, тут же кинувся розбирати завали.

Загинула дитячий нефролог, 30-річна Світлана Лук’янчук.

Ця ракета знищила дитячу лікарню «Охматдит» у Києві. Як бачите, вона не була пошкоджена засобами проти-повітряної оборони. Удар був цілеспрямований.

За секунду до удару: так виглядав підземний перехід біля дитячої лікарні «Охматдит» під час обстрілу.

Ось це житловий будинок. Унаслідок ракетної атаки зруйновано цілий під’їзд. Під завалами кричать люди.

Момент порятунку жінки з-під завалів будинку в Шевченківському районі. Жінка жива.

Це – зруйнований дроном медичний центр ADONIS. З сімох загиблих – 5 співробітників медцентру і 2 пацієнти. Одна з загиблих лікарів-гінекологів – Світлана Поплавська. У загиблої лікарки залишилося троє дітей. Найменшій дитинці лише два рочки.

Відеореєстратор зафіксував момент влучання.

Жінки в крові після влучання:

Дякуємо, не треба

Україні не потрібні слова підтримки і співпереживання після прямого влучання російської ракети в лікарню, повну дітей. Нам потрібні дії.

Україні не потрібні «рішучі засудження» країни-агресора після геноциду, коли в червні 2023 року російські військові підірвали зсередини дамбу Каховської ГЕС, і понад 18 млрд кубічних метрів води знищили на своєму шляху міста і села – захлинулись люди і свійські тварини. Нам потрібні дії.

Вже сьогодні Росія погрожує терактами у столиці Української держави, новими десятками тисяч жертв: підірвати Київську ГЕС та Канівське водосховище. Для початку затопить половину столиці, жертви – незліченні.

«Мир будь-якою ціною». Наслідки для України і світу

Риторика «Разом до перемоги» змінилась на «досягнення справедливого миру». Світ схиляє Україну до миру на умовах Росії. Але навіть після перемирʼя чи заморозки бойових дій війна не закінчиться.

11 липня 2024 року Дмітрій Мєдвєдєв, так званий «запасний президент рф», закликав готуватися до повного захоплення України після підписання мирного договору.

«Настане час остаточно розчавити гадину … Ми повинні зробити все, щоб «незворотній шлях України» до НАТО завершився або зникненням України, або зникненням НАТО. А краще й того, й іншого».

Автор: Ольга Чернявська

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення