"Наші? Наші! Сльози, квіти": Херсон зустрічає ЗСУ і палить російські ганчірки, святкують навіть у темряві (відео)

Україна святкує звільнення Херсона від російських загарбників. У мережі з’явились численні фото та відео, як мешканці деокупованих територій області та Херсону зустрічають військових ЗСУ.

Водночас лідери суспільної думки наголошують, що попри зворушливі кадри треба пам’ятати, якою ціною далась ця перемога, і що для українців херсонські кавуни будуть назавжди із присмаком гірких сліз.

Близько 18:30 заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що у Херсон зайшли спецпідрозділи, а основні сили ЗСУ ще на підступах до міста.

Редакція зробила добірку відео про те, як свято звільнення Херсона не вщухає на вулицях міста ані вдень, ані вночі. Містяни вийшли на вулиці із українськими прапорами та квітами, аби зустрічати українських військових. Через черги з охочих обійнятися із захисниками України, подякувати і потиснути руки їх автівки зупиняють, фактично блокують. "Слава ЗСУ!", - скандують херсонці. Наразі у Херсоні немає води, світла, тепла та майже відсутній зв'язок, але настрій - святковий.

У столиці на Майдані Незалежності зібрались переселенці з Херсона та жителі столиці, які так само святкують звільнення міста.

У соцмережах пригадали і порівняли, як у березні херсонці зустрічали російських окупантів, посилаючи їх "нах*й", і з якими емоціями зараз зустріли ЗСУ. Як відомо, після протестних виступів на адресу російських загарбників багатьох українців знайшли за камерами відеоспостереження і закатували до смерті.

Водночас повідомляється, що у Херсоні горить СІЗО. Схоже, російські окупанти намагаються приховати свої військові злочини у полум'ї.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення