Неочікувано: антисептики в Україні все ж таки є

В Україні є антисептики, але вони не надходять у продаж, тому що для рідини немає ємкостей. Про це у своему Facebook повідомив бізнесмен та ексдепутат Київради Олексій Давиденко, який також є крупним імпортером і продавцем медтехніки в Україні.

"Знаєте, чому немає антисептиків? Ви будете плакати зараз. Рідина то якраз є, але немає баночок. Немає ємкостей, куди її розливати. У тих, хто робить антисептики, закінчилася тара. Коли буде - невідомо", - розповів про українські реалії бізнесмен.

Він підтвердив, що нині на складах взагалі немає ані масок, ані бактерицидних ламп та інфрачервоних термометрів.

"Немає взагалі. Все було і все продали. Продали за звичайними цінами, а купили у нас майже все спекулянти для перепродажу на olx, prom, на інших маркетплейсах. І взяти ніде! Свої склади порожні, партнерів, виробників. Тепер спекулянти пропонують назад нам викупити наше ж, тільки в 10 РАЗІВ дорожче. Ми відмовилися купувати у спекулянтів за захмарними цінами і продавати за ціною діамантів, тому стоїмо порожні", - розповідає Давиденко і додає, що не впевнений, що це правильно, але така реальність.

За його словами, спекулянти виставляють наступні ціни:

  • маска в опті по 20 гривень за штуку, яка коштувала 1 гривню;
  • термометр по 3 тисячі гривень за штуку, який в опті був 500 гривень за одиницю;
  • кварцова лампа по 4000 гривень за штуку, яка коштувала в опті 900 гривень за штуку.

Бізнесмен наголошує, що біда України в тому, що виробництва майже немає:

"У кращому випадку збірка з імпортних комплектуючих. Комплектуючі у виробників цього асортименту теж закінчилися. Тому поставок внутрішнього виробництва немає. Наприклад, український виробник бактерицидних ламп простоює, бо немає самих лампочок. Корпуси є, а того, що світить, немає".

Також Давиденко розповів, що 16 березня був на зустрічі великого медичного бізнесу з прем'єр-міністром України. На цій зустрічі єдиний виробник масок в Україні чесно зізнався всім, що 99% звичайних (таких блакитних) тришарових прямокутних масок ні від чого не захистять.

Тришарова маска даного виду і міжнародного стандарту повинна всередині обов'язково мати спеціальну мембрану, яка зупиняє 95% мікробів.

"Дані мембрани в Україні ніхто взагалі не виробляє, сировини цієї немає, а імпортна мембрана закінчилася і її немає. Від слова – взагалі", – підкреслив бізнесмен.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення