В Україні 99% звичайних масок не захищають від вірусів: розкриті шокуючі факти

Звичайні тришарові маски, які продаються в Україні, взагалі не захищають нас від вірусів. Про це повідомив у Facebook бізнесмен Олексій Давиденко, який займається торгівлею товарами медичного та ортопедичного призначення.

Він розповів, що 16 березня був на зустрічі великого медичного бізнесу з прем'єр-міністром України.

"Під час зустрічі єдиний виробник масок в Україні чесно зізнався всім, що 99% звичайних (таких блакитних) тришарових прямокутних масок, що продаються зараз в Україні, ні від чого не захистять. Це бутафорія – не більше", – написав Давиденко.

Він зазначає, що тришарова маска даного виду і міжнародного стандарту повинна всередині обов'язково мати спеціальну мембрану, яка власне і зупиняє 95% мікробів.

"Дані мембрани в Україні ніхто взагалі не виробляє, сировини цієї немає – а імпортна мембрана закінчилася і її немає. Від слова – взагалі", – підкреслив блогер.

Він додав, що захисні маски респіраторного типу допоможуть краще, але якщо утриматися від відвідування публічних місць і постійно дезінфікувати і захищати руки – це буде значно ефективніше.

Крім того, Олексій Давиденко повідомив, що в Україні є антисептики, але вони не надходять у продаж, тому що для рідини немає ємкостей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення