Німецькі соціологи повідомили про рекордне падіння рейтингу партії Меркель

 Reuters

Німецькі соціологічні служби заявили про рекордне падіння рейтингу правоцентристського блоку ХДС/ХСС, яку очолює канцлер ФРН Ангела Меркель. Про це у вівторок, 19 січня, повідомляє Reuters.

За даними опитувань, за останні місяці підтримка політики консерваторів знизилася в німецькому суспільстві на 2,5 відсотка — до 32,5 відсотків. Це найгірший результат з моменту виборів у бундестаг в 2013 році, коли правоцентристська коаліція набрала 33,8 відсотка. При цьому опитування демонструють зростання впливу правих євроскептиків — партії «Альтернатива для Німеччини» (АДГ). Рівень її підтримки становить зараз 12,5 відсотка — притому, що в 2013 році АДГ набрала всього 4,7 відсотка і навіть не пройшла в парламент.

Рейтинг Меркель, відзначає Reuters, пішов вниз з початку європейської міграційної кризи. Опитування показують, що 40 відсотків жителів Німеччини, які є нащадками мігрантів, вважають, що країна повинна приймати менше біженців. З ними згодні 45 відсотків корінних жителів і 24 відсотки самих мігрантів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення