Новий план Путіна: Орбан розповів Папі Римському, коли в Україні​ закінчиться​ війна

Папа Римський Франциск повідомив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поділився з ним планами Росії щодо повномасштабного вторгнення в Україну. За словами угорського прем'єра, війна в Україні повинна завершитися 9 травня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю виданню Corriere Della Sera.

"Коли я зустрівся з Орбаном, він сказав мені, що у росіян є план, що 9 травня все закінчиться. Я сподіваюся, що це так, щоб можна було також зрозуміти швидкість ескалації цих днів. Тому що тепер це не тільки Донбас, це Крим, це Одеса, це відбирання Чорноморського порту в України, це все. Я песиміст, але ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити війну", - заявив Франциск.

Крім того, у інтерв'ю він заявив, що готовий зустрітися з президентом Росії Владіміром Путіним у Москві, а от сенсу їхати до Києва наразі не бачить.

Як відомо, учора ввечері секретар РНБО Олексій Данилов повідомив, що угорська влада знала про підготовку агресії проти України.

"Угорщина, яка заявляє своє співробітництво з РФ, була попереджена заздалегідь Путіним про атаку на нашу країну. Ви бачили її позицію. Вона чомусь вважала, що може забрати частину території. Цього не буде ніколи. Перемога буде за нами. А ця країна, яка так себе поводила… Побачимо, які наслідки будуть для цієї країни", - сказав в ефірі національного телемарафону Данилов.

Як відомо, останніми днями у мережі шириться інформація, що 9 травня Путін може офіційно оголосити Україні війну замість своєї "спеціальної військової операції". Як пише CNN, посилаючись на американських та європейських чиновників, це дозволить керівнику Кремля максимально мобілізувати резервні сили, кинувши на захоплення нових українських територій.

Зараз західні офіційні особи розглядають сценарій з оголошенням війни, враховуючи величезні втрати РФ в силі та техніці в Україні.

"Я думаю, що він спробує відмовитися від своєї "спеціальної операції". Він розкручував інформполе, готуючи ґрунт для того, щоб мати можливість сказати: "Послухайте, тепер це війна проти нацистів, і мені потрібно більше людей. Потрібно більше російського гарматного м'яса", - зазначав нещодавно міністр оборони Великої Британії Бен Воллес радіо LBC.

У зв'язку з тим, що російський народ добровільно до мобілізації на війну в Україну не готовий, росіяни системно підпалюють і підривають себе самі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення