Офіційно: помічник Залужного сам підірвав себе гранатою, росЗМІ звинуватили в замовному вбивстві Зеленського (фото)

Сьогодні ввечері помічник головнокомандувача Геннадій Частяков загинув внаслідок вибуху гранати у власному будинку. Вона вибухнула в руках чоловіка: була в подарунковому пакеті з пляшкою спиртного та подарунковими чарками у вигляді гранат, який той приніс додому. На день народження Частякову загалом подарували 6 гранат.

Трагедія сталась сьогодні ввечері в селі Чайки на Київщині. 39-річний військовий саме відзначав день народження. Його 13-річний син був шпиталізований із тяжкими пораненнями. Загиблий – Геннадій Частяков – працював помічником головнокомандувача Валерія Залужного.

Голова МВС Ігор Клименко щойно повідомив першу офіційну інформацію, адже трагедія у Чайках починає обростати різною інформацією з "джерел".

"Сьогодні в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним. Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух. В квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу. Поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще дві аналогічні гранати", - написав Клименко у Telegram.

Залужний підтвердив загибель Частякова і висловив співчуття родині.

"Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині", - написав Залужний у Telegram.

Він також зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для нього надійним плечем і повністю присвятив своє життя ЗСУ та боротьбі з російською агресією.

РосЗМІ миттєво скористались цією трагедію. Пропагандисти розганяють мотив про те, що вбивство помічника Залужного — "яскраве свідчення переділу влади в Україні".

"Бажаємо обом сторонам якнайшвидше знищити один одного, щоб нещасний український народ нарешті зміг зітхнути вільно і звернутися до єдиного реального союзника — Росії", - наверзлося в головах у пропагандистів.

У своїх фантазіях колективні "соловйови" вирішили не зупинятись. Вони звинуватили в замовному вбивстві Частякова президента України Володимира Зеленського.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення