Партизани закликали мелітопольців "приготуватись": прогримів гучний вибух, люди масово тікають з міста (фото)

У окупованому Мелітополі Запорізької області близько 13:45 пролунав потужний вибух. У багатьох районах міста захиталися будинки, повідомляє місцеве видання "Риа-Мелитополь".

У соцмережах мелітопольці повідомляють, що спрацювало ППО окупантів. Також видніються білі клуби диму у районі аеродрому.

"Мелітополю приготуватися", - із таким закликом до жителів міста звернулись партизани за 5 хвилин після вибуху.

Можливо, це була спроба перевірити ППО окупантів.

Мелітопольці у соцмережах постять досить великі шматки уламків снаряда.

Повідомляється, що центр міста - центральну площу та БК Шевченка - сьогодні оточили озброєні автоматники. Ймовірно чекають на гостей з країни-агресора.

У місті після того, як ЗСУ розбомбили аеродром, відбувається масштабне пересування техніки. Загарбники розміщують військову техніку у житлових кварталах. Це робиться це для того, щоб прикриватися мешканцями міста як живим щитом. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

"Місто повністю блокується. По кілька годин не випускають людей із міста. Перекривають перехрестя. З'явилося втричі більше якоїсь поліції, нові служби ФСБ. Мешканці міста Мелітополя – це заручники терористів, заручники режиму Путіна", - розповів мер про репресії у Мелітополі.

Він наголосив, що з Мелітополя йде масовий виїзд місцевих жителів. До волонтерів на виїзд записуються сотні охочих. Однак у пріоритеті на організацію евакуації жінки, діти та люди похилого віку. Чоловіків не всі погоджуються вивозити, оскільки на блок-постах такі машини піддаються пильному огляду.

Так активно, каже Федоров, люди виїжджали у перші два тижні війни. За його даними, у місті залишилось 40-50% населення.

"Усі масово виїжджають після вибухів, що сталися у вихідні. Мелітопольці чітко зрозуміли, що місто звільнятимуть і рашисти звірітимуть з кожним днем дедалі більше. Перебувати у місті небезпечно", - наголосив мер Мелітополя.

Федоров додав, що доступ до Нового Мелітополя - одного з найбільших мікрорайонів міста, де у мирний час проживало понад 30 тисяч населення - зараз ускладнений, бо під мостом у цьому регіоні окупанти ставлять своє ППО.

"Після того, як була розбита військова частина, вони розосереджують своє озброєння по житлових кварталах, щоб використовувати наших людей як живий щит і ускладнити тим самим наступ і деокупацію ЗСУ нашого міста Мелітополь", - каже Федоров.

Він наголосив, що усіма своїми діями російські військові перетворюють Мелітополь на військове місто.

"У нижній частині міста вже дві військові бази. Ремонтують техніку з усього півдня на заводах головного гауляйтера Євгена Блицького", - каже Федоров.

Крім того, окупанти виводять техніку у бік Криму, роблячи її недосяжною для нових систем РСЗВ, щоб зберегти її.

Нагадаємо, 3 липня українські військові нанесли масивний удар по аеродрому Мелітополя, де окупанти розмістили одну з чотирьох своїх військових баз. Наші захисники завдали понад 30 ударів по ворожій базі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення