Поліція назвала підозрюваного у вибуху в німецькому Ансбахе

 Interfax

Єдиний загиблий в результаті вибуху біля ресторану в південнонімецькому Ансбахе і є головним підозрюваним, повідомила Deutsche Welle з посиланням на поліцію Баварії.

Представник поліції Баварії заявив, що все більше фактів вказують на навмисний характер вибуху. Версія теракту не виключена.

У свою чергу агентство Associated Press наводить заяву місцевої поліції. "За останніми даними, якими ми володіємо, загиблий був виконавцем вибуху, він загинув", - йдеться в заяві.

Влада також уточнила дані потерпілих - поранення отримали 10 людей. Раніше повідомлялося про 11 постраждалих.

Вибух біля ресторану в місті Ansbach стався в ніч на понеділок. Спочатку висловлювалася версія, що причиною вибуху став витік газу, проте потім бургомістр міста Карда Зайдель повідомила, що спрацював вибуховий пристрій. У поліції також заявили, що вибух носив навмисний характер.

Крім того, за словами Зайдель, вибух пролунав неподалік від місця проведення музичного фестивалю Ansbach Open, на якому зібралося близько 2,5 тисяч глядачів. Фестиваль було вирішено перервати.

Загиблим виявився 27-річний сирієць, який раніше не раз потрапляв у поле зору поліції.

Рік тому йому відмовили в наданні статусу біженця, — заявив на прес-конференції глава МВС Баварії Іоханн Херманн, слова якого цитує Nordbayer.de.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення