Поліція викрила шахрайку на Кіровоградщині

Громадянка входила в довіру до людей, які у зв’язку з різним життєвими обставинами мали проблеми з тим, аби самостійно виходити з дому. Про це повідомяє сайт Національной поліції

Жінка обіцяла за них провести низку «оплат».

На підтвердження виконаних банківських операцій вручала потерпілим підроблені чеки. За скоєне тепер їй може загрожувати до від трьох до восьми років позбавлення волі.

Першими «забили на сполох» кілька родин, що мешкали в одному з сіл Кіровоградського району. Громадяни, які отримували попередження про нарахування пені за вчасно не сплачені кредити, прийшли до банківських установ з чеками, які виявилися недійсними. Згодом аналогічна історія сталася з громадянами, які просили жінку сплатити комунальні послуги та інші споживчі рахунки. З відповідними заявами до Кіровоградського районного відділення поліції звернулося 15 потерпілих. Сума завданих збитків внаслідок фіктивних «платіжних операцій» склала більше 16 тисяч гривень.

Зрозумівши, що її викрили, громадянка якнайшвидше «навідала» потерпілих і повернула гроші, та, незважаючи на це, жінці доведеться відповісти за скоєне.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За такі дії законом передбачено покарання у вигляді обмеження волі від трьох до п’яти років, або від трьох до восьми років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення