Пожежа у "Золотому віці": суд арештував директорку пансіонату та власника будинку

 УНН

Суддя Київського районного суду міста Харкова обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для директора пансіонату у Харкові Ольги Кравченко, яку підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель 15 людей в пансіонаті для літніх людей. Про це сказав прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

"Тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 днів", - сказав Дмитро Чубенко.

Також відомо, що суд заарештував власника згорілого будинку Славіка Акопяна.

"Тримання під вартою без застави", - сказав прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Власник будинку зазначив, що у нього є бажання взяти похорон загиблих людей повністю на себе.

"Я, як потерпілий, у мене теж будинок повністю згорів, майже... Це просто недбалість. Я некомпетентна людина, не зміг стежити, яка там пожежна безпека і все інше... Просто вони, коли у нас був договір, вони взяли на себе зобов'язання, що самі будуть це все робити... Будинок будуть тримати в чистоті, порядку та з пожежною безпекою", - сказав Акопян.

За його словами, раніше був законно побудований один будинок, який він здавав у оренду і де орендарі лікували наркоманів, а потім він самостійно добудував до нього ще один будинок, який не був введений в експлуатацію. Всі комунікації для нього провели від сусіднього будинку. При цьому, орендарі були "симпатичними людьми" і попросили здати їм також сусідній будинок, який був порожній. Імовірно, в цей час збиралися вводити його в експлуатацію, але цього не сталося.

При цьому, суддя зазначила, що прибудова здавалася в оренду ще з 2019 року.

Нагадаємо, що також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для орендаря пансіонату у Харкові В’ячеслава Кравченка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення