Приїхали на "розбірки": з'явилися неочікувані подробиці бійні на Житомирщині

З'явилися нові подробиці розстрілу людей поблизу села Новоселиця Попільнянського району Житомирської області, де орендар ставка розстріляв сімох людей. Загиблі нібито виявилися військовослужбовцями Нацгвардії і батальйону імені Кульчицького. Про це повідомляє видання Dетектів-Info з посиланням на поінформоване джерело.

За словами джерела, до поліції звернувся свідок розстрілу, який розповів, що під час відпочинку зі знайомими, сталося масове вбивство. У компанії молодиків, які приїхали на відпочинок виникла суперечка з орендарем ставка-58-річним Анатолієм Захаренко, який, схопившись за рушницю, розстріляв 7 людей.

Згодом з'ясувалося, що серед загиблих виявилися бійці батальйону імені Кульчицького Владислав Мамаченко і Андрій Москальць, Віталій Вульчин, два воїни з позивними "Фін" і "Скандер", а також київські волонтери Роман Ханенків і працівник Київського Національного авіаційного університету Олександр Білоус.

За версією поліції, яку озвучив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, орендар ставка розстріляв людей на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин.

"На березі ставка відпочивала компанія киян, старих друзів, які там збиралися вже не раз половити риби. Всього за даними слідства їх було 9 чоловік, включаючи орендаря ставка, громадянина 3., 1962 року народження. Близько 1 години ночі, орендар ставка, професійний мисливець, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, почав розстрілювати відвідувачів з мисливської рушниці", - повідомив Геращенко у Facebook.

Згідно з другою версією, яку оприлюднили в соцмережах, історія може мати інше підґрунтя. Раніше з підозрюваного Захаренко нібито вимагали "данину" місцеві правоохоронці, а коли той відмовився і здав "перевертнів у погонах", до нього на "розбірки" приїхали АТОшники, конфлікт з якими і закінчився стріляниною.

Можна додати, що напередодні трагедії на сайті поліції Житомирської області було повідомлення про викриття на хабарі (ч.3 ст.368 КК України) начальника поліції одного з районів області, який за "невтручання в діяльність, пов'язану з розведенням риби вимагав у 58-річного жителя Романівського району щомісяця передавати йому 10 тисяч гривень".

Також, ведучий програми "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній припустив, що заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко приховує важливу інформацію від суспільства про цей кривавий розстріл.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення