Провідницю поїзда Москва-Київ зловили на незаконному перевезенні оптичних прицілів

 УНН

Провідниця потягу Москва - Київ з Росії везла в Україну партію оптичних прицілів нічного бачення і тепловізорів. про це повідомляє прес-служба Брянської митниці.

"На Володарському митному посту Брянської митниці в ході митного контролю пасажирського потягу, що прямував з Москви до Києва, були виявлені оптичні прилади PULSAR: цифрові тепловізійні прилади Qwantum в кількості чотирьох штук шість прицілів нічного бачення Digisight, що підлягають обов'язковому письмовому декларуванню при переміщенні через митний кордон ЄАЕС . Товар був захований в нішах за телевізорами, загвинчених на шурупи, що ускладнювало його виявлення. Такі закладки були виявлені в чотирьох купе. Перевізником оптичних приладів визнала себе провідниця вагону, громадянка України, мешканка міста Чернігів ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що було порушено справу про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 16.1 КоАП РФ (незаконне переміщення товарів з приховуванням від митного контролю шляхом використання схованок або інших способів, що утруднюють їх виявлення).

"Предмети правопорушення вилучені і відправлені на товарознавчу експертизу. За попередньою оцінкою вартість вилучених оптичних приладів перевищує 1 млн. Рублів (близько 390 тис. Грн - ред.)", - Додається в повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення