Росіяни таки вбили Азовське море: хвилі викидають на узбережжя мертвих дельфінів (фото)

Фауна та флора Азовського моря почали вимирати внаслідок бомбардування росіянами меткомбінату "Азовсталь". Тож тепер епідемія для Маріуполя вже не просто загроза, а реальність. Про це заявив радник мера міста Петро Андрющенко.

"В акваторії моря маріупольці фіксують початок мору риби. Зокрема, дельфінів. Такі явища притаманні Азову в період аномальної спеки в липні. З урахуванням температури та сезону початок мору риби може свідчити лише про наявність хвороби в морській воді. Море на сьогодні одне з небагатьох місць гігієни для маріупольців, тому загроза перестала бути лише попередженням", - пояснив ситуацію Андрющенко.

Медики неодноразово попереджали, що через зруйновану систему водопостачання в Маріуполі може поширитися холера, адже питна вода змішується із витоками з каналізації.

Нагадаємо, що 18 травня Маріупольська міська рада повідомила, що існує загроза повного вимирання Азовського моря через бомбардування меткомбінату "Азовсталь", на якому українські військові тримали оборону 82 дні.

Руйнування "Азовсталі" могло пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн розчину сірководню. Витік цієї рідини може повністю вбити флору та фауну Азовського моря.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення