Вулицями Маріуполя течуть ріки з водогону і каналізацій, медики готують вакцини від холери (відео)

 УНИАН

У Маріуполі можливий спалах холери, є проблеми із відсутністю води та її якістю. Про це на брифінгу повідомила менеджер Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань інцидентів в Україні доктор Доріт Ніцан.

За її словами, наразі окуповані території, а особливо Маріуполь, у небезпеці. Зокрема, у Маріуполі окупанти частково відновили водопостачання, однак через значні та непоодинокі пошкодження труб питна вода змішується із витоками з каналізації.

"Ми отримуємо інформацію від неурядових організацій, що у Маріуполі каналізаційні води змішуються з питною водою. Це загрожує поширенням багатьох хвороб, особливо холери. Ми готуємось до цього, готуємо вакцини, співпрацюємо з неурядовими організаціями, які можуть їздити туди і підтримувати людей", - зазначила Ніцан.

Сьогодні у соцмережах з’явилось відео затопленого Маріуполя - так виглядають вулиці міста після спроби подати воду. Це очевидно, адже унаслідок тривалих обстрілів російськими військовими мережі зруйновано в тому числі.

Нагадаємо, що 13 травня лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій заявив, що під час війни в Україні є ризик зростання захворювань на дифтерію та холеру. Він зазначив, що вже зафіксовані випадки дифтерії в Тернопільській області.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення