Що вибрати: душову кабіну чи ванну

Звичайно, найкращим є варіант, коли не потрібно робити вибір. Коли і площа будинку чи квартири, і фінансові можливості дозволяють облаштувати одразу дві ванні кімнати. В одній можна поставити ванну для релаксу, а в іншій – душову кабіну. Або обидва елементи встановити в одному приміщенні.

Але якщо неодмінно потрібно зробити вибір, слід звернути увагу на планування кімнати, особливості підведення комунікаційних систем. Варто також досконало вивчити різні варіанти сантехніки, після чого прийняти чітке рішення, від якого буде залежати комфортність проведення гігієнічних процедур.

душова кабіна

Переваги традиційної ванни

Такий вид сантехніки встановлюється в санвузлах протягом багатьох десятиліть. Колись подібні купелі виготовляли з деревини. Дещо згодом з’явились чавунні та оцинковані моделі. Сьогодні асортимент представлений переважно акриловими, сталевими і навіть кам’яними ваннами різноманітних форм та розмірів. Деякі з них є справжніми дизайнерськими витворами, що дозволяє підібрати варіант під будь-яке планування кімнати.

Які переваги має ванна? Наприклад, такі:

  1. Приймаючи ванну з морською сіллю або ароматною піною, людина розслабляється, відновлює життєві сили. В такому випадку водні процедури перетворюються на розслаблююче spa. Особливо для тих, хто є власником сучасних конструкцій з вбудованим гідромасажем.
  2. Молодші члени сім’ї полюбляють плескатись в ванні, наповненій водою. Для малюків вона є замінником басейну, де з народження можна навчитись плаванню. Діти дошкільного та молодшого шкільного віку із задоволенням перед сном граються в ній з піною та бульбашками.

Великі чаші досить зручні при потребі:

  • попрати важкі об’ємні вироби або одяг з делікатних тканин, який ризиковано довіряти пральній машині;
  • помити домашніх улюбленців, особливо якщо це собаки великих порід;
  • зволожити кімнатні рослини у вазонах.

Чим приваблюють модні душові кабіни

Такі конструкції з’явились у продажу не так давно, але досить швидко стали популярною альтернативою звичним ваннам. Особливо їм зраділи ті, хто ніколи не любив годинами лежати у воді, а постійно користувався душовими лійками. Адже компактні кабіни дозволяють швидко проводити щоденні гігієнічні процедури без зайвих бризок води на підлозі.

Душові кабіни, оснащені сучасними системами, також мають певні переваги:

  1. Дозволяють раціонально використати простір. Встановивши в невеликій кімнаті компактний душовий куточок, в ній можна помістити ще й машинку для прання, кошик для білизни, додаткові полички.
  2. Зручні для людей похилого віку та з обмеженими можливостями. Для них це кращий вибір, ніж ванна зі спеціальними поручнями чи сходинками. Але варто вибирати моделі з невисоким піддоном та безпечним не слизьким покриттям. При встановленні куточка без піддону слід додатково придбати спеціальний антиковзаючий килимок.

Але головним чинником при виборі душової кабіни для багатьох є те, що вона дозволяє економити час, воду та гроші на оплату комунальних послуг.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення