Силовики втекли з Алмати - у них відібрали зброю, а протестувальники зводять барикади (відео)

Заворушення у Казахстані досягли свого апогею. Протестувальники відбирають зброю у військових та стріляють по них. Просто зараз іде штурм Адміністрації Президента Казахстану.

У деяких районах Алмати поліція тікає від натовпу. В Актау мітингувальники перехопили вантажівку з військовими, які здалися без особливого опору. Також є відео, як з силовиків зривають погони.

Наразі повідомляється, що силовики втекли з Алмати. Силовиків у місті не лишилося, а протестувальники зводять барикади.

В Алмати загалом спалено понад 100 транспортних засобів, у тому числі десятки поліцейських машин, карет швидкої допомоги, пожежних автомобілей. Постраждав бізнес: розбиті сотні магазинів та об'єктів торгівлі, заклади громадського харчування.

Протестувальники захопили будівлю телеканалу "Мир24" та вимагали виходу в ефір. Пов'язаний із владою телеканал КТК перервав мовлення, будинок з редакцією було знеструмлено. Зупинили мовлення також телеканали НТК та Перший канал Євразія. Приміщення редакцій розгромлені. Кореспондента видання Sputnik Казахстан близько години утримували протестувальники, але йому вдалось вибратись.

Нагадаємо, раніше в Алмати протестувальники підпалили акімат і прокуратуру, стріляють по військовим, є поранені (відео).

Про те, що відбувається у Казакстані, читайте у публікації "Надзвичайних новин" Алмати після погромів: мітингувальники захопили акімат, на вулицях купа спалених авто (відео)

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення